Comunitatea maghiară semnează pentru Basarabia!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iată că semnături pentru a Aduce Basarabia Acasă se strâng şi în judeţele Covasna şi Harghita şi spre uimirea noastră chiar de la comunitatea maghiară.

Chiar în această săptămână, în mod simbolic, o echipă de voluntari s-a deplasat în localitatea Remetea acolo unde s-a reuşit colectarea a 15 semnături.

Spre plăcuta noastră suprindere, 14 din cele 15 semnături au fost date de către membri ai comunităţii maghiare .

“Cele 4 ore petrecute în localitatea Remetea reprezintă un real succes, fiindcă chiar dacă au fost strânse doar 15 semnături, totuşi trebuie luat în considerare faptul că 14 dintre semnatari sunt de etnie maghiară iar asta dovedeşte faptul că chiar daca există conflicte politice generate de către anumiţi lideri maghiari, persoanele de rând   înteleg că fiecare dintre noi suntem oameni şi trebuie să fim alături unul pe celălalt.” a declarat Benchea Marius-Gratian, voluntar în cadrul Acţiunea 2012.

Nu pot decât să fiu de acord cu cel de mai sus deoarece la nivel local conflicte între comunităţi nu există, decât atunci când factorul politic care conduce comunitatea maghiară le creează în mod intenţionat şi pentru a fi mediatizate în presă.

Pentru minoritatea slavă din Basarabia integrarea acesteia in România trebuie să fie percepută ca un mare avantaj. Statul român, ca membru al Uniunii Europene, le poate garanta bunăstarea, securitatea dar şi dreptul de a-şi păstra identitatea culturală, etnică şi lingvistică, lucru pe care Republica Moldova în forma actuală nu îl poate realiza.

România este unul din statele din lume care conferă cele mai multe drepturi minorităţilor naţionale, lucru de altfel corect. Prin Unirea cu România comunitatea slavă va dispune de fonduri pentru conservare dar şi o largă reprezentare în parlamentul României şi posibil în guvernul României, de unde îşi poate apăra cu mult mai bine drepturile şi cine ştie, poate deveni o punte reală de legătură cu Rusia.

Ieri, 28 iunie 2013, s-a amplasat un cort de colectare de semnături şi în centrul oraşului Chişinău. 

De data aceasta nu a fost nici o surprindere că s-a realizat coadă. Aceasta este dovada clară că moldovenii din Basarabia-Republica Moldova vor să revină acasă

Deşi nu pot semna decât cei cu domiciliul în România, şi au fost destui, am strâns semnături şi de la cei care încă nu şi-au luat cetăţenia română deoarece aşteaptă ca Unirea să le-o aducă fără a sta pe la cozi.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite