Comisia de anchetă: "La Spitalul CF 2 s-a lucrat într-un mediu impropriu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raportul comisiei de anchetă de la Spitalul CF 2 arată că în unitatea sanitară s-a lucrat într-un mediu impropriu, sterilizarea a fost îndoielnică, nu au fost respectate condiţiile de curăţenie, dezinfecţie, sterilizare şi asepsie, a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Ministrul Sănătăţii a prezentat concluziile într-o conferinţă de presă, spuând că, din punct de vedere epidemiologic, cele două paciente infectate la Spitalul CF2 - Amelia Antoniu şi Roxana Preda - au suportat intervenţii chirurgicale minore, dar cu manopere diferite, efectuate în aceeaşi sală operatorie, în aceeaşi zi, în aceeaşi secţie, la un interval de 30 de minute una de cealaltă.

Mai citiţi şi:

Patru şefi de la Spitalul CF 2 au fost demişi

Solista TNO Amelia Antoniu: “Mulţumesc medicilor care m-au salvat”

Intervenţiile au fost efectuate de doi medici curanţi diferiţi, cu acelaşi medic anestezist şi cu aceeaşi echipă de cadre medii.

Anestezia a fost realizată cu medicamente şi asociaţii medicamentoase perfuzabile parţial, diferite ca asociere şi doze, potrivit raportului. Postoperator, la un interval de timp scurt, pacientele au prezentat simptomatologie similară, respectiv frisoane, dispnee, trombocitopenie, scaune diareice şi deprecierea funcţiilor organelor vitale.

Potrivit raportului, "au fost realizate condiţiile unor factori de risc în spaţiu, timp şi efecte similare".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite