Comemoratorii monarhişti de azi, propagandiştii fesenişti din anii 90!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

De luni, curând după ora 14, Televiziunile româneşti au intrat într-o adevărată întrecere socialistă în a difuza în devălmăşie ediţii speciale peste ediţii speciale prilejuite de decesul Reginei Ana a României.

În realitate, emisiunile cu pricina nu au nimic special şi, precum în comunism, „bifează o acţiune”.  Sunt simple însăilări de vorbe mari sau, mai exact, de vorbe goale ce doar mimează prost, jalnic a fi „ bine simţite”. Sunt vorbe scoase pe gură fără rost de personaje aduse în studiouri în lipsă de ceva mai bun şi prezentate drept istorici, specialişti în monarhie, ori „apropiaţi ai Casei Regale”.

Respectivii „apropiaţi” sunt, de fapt, cel mai adesea profesionişti ai recepţiilor şi party-urilor de tot felul. Indivizi ce au avut şi ei norocul de a se nimeri la câte un eveniment la care au participat dacă nu chiar Regele Mihai şi Regina Ana, atunci măcar Principesa Margareta şi prinţul Radu. Iar dacă nu au fost nici ei, s-a întâmplat să fie prezentaţi întâmplător doamnei Simina Mezincescu.

Ecranele televizoarelor sunt, în consecinţă, invadate de vocea Oanei Stănciulescu (care prestează de zor la Realitatea) ori de cea a lui Stelian Tănase. Acesta din urmă luat „prin telefon” de digi 24, Maestro uitând, ca un făcut, - deh, memoria românului e selectivă! - că din poziţia de PDG al TVR a înlăturat-o din echipa de realizatori ai Orei Regelui pe doamna Marilena Rotaru. Nimeni alta decât realizatoarea tv care, precum în anii 90, s-a făcut iar vinovată de a fi scăpat pe post cuvinte deloc pe placul puternicilor zilei. Aceştia poruncindu-i d-lui Stelian „să pună lucrurile la punct”, iar „apropiatul Monarhiei” s-a executat pe dată.

Mai vine prin câte un studio şi falsul preşedinte al PNŢCD cu numele de buletin Aurelian Pavelescu, spune şi el două-trei vorbe fără sens, de o retorică coclită şi pentru că televiziunea înseamnă înainte de orice imagini, totul este asezonat cu fragmente furate ba din filmele doamnei Rotaru, ba din interviul cu Regina Ana făcut de Eugenia Vodă, redifuzat până la refuz în ultimele zile.

La TVR l-am auzit luni, şi tot luat prin telefon, pe academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, zelosul colaborator contra cost al Securităţii comuniste. Unul dintre cei mai scârboşi informatori, cum îl cataloga perfect Neculai Constantin Munteanu, adăugând:

„Prezentabil, manierat, abuzând de zdrăngănelile boieriei lui, Stolnici a avut uşi deschise în casele celor pe care i-a turnat, şi în ţară, şi în afara ei. Sub numele Ionescu Paul şi de Laurenţiu, a avut şi altele, a turnat din toate poziţiile, liberali, ţărănişti, monarhişti, diplomaţi, colegi, medici, pacienţi, rude”.  

Marţi, şi tot la TVR, altă surpriză neplăcută, pe ecranul respectivei Televiziuni lăbărţându-se greţos figura oportunistului de viaţă lungă Răzvan Theodorescu. În anii 90, slujbaş de seamă al propagandei feseniste la Radio şi Televiziune şi slugă credincioasă a lui Ion Iliescu. Adică al insului din al cărui prostesc, iresponsabil înalt ordin, Regele Mihai şi Regina Ana au fost fugăriţi pe autostradă fiindcă nea Ilici se temea să îi primească în ţara pe care printr-un vot neinspirat a primit-o în locaţie de gestiune.

Crezând că suntem toţi fără memorie, dl. Theodorescu a delirat cumplit, autopoleindu-se, făcându-se, în dispreţul general, de râsul lumii, spunând că azi ar vota revenirea la monarhie. Şi arogându-şi neruşinat merite în transmiterea pe post a vizitei regale din primăvara anului 1992.

Simulând amnezia, Răzvan Theodorescu nu a scos, în schimb, nici un cuvânt despre faptul că el, el în cârdăşie cu un alt scârbos informator pe nume Emanuel Valeriu, a decis concedierea din TVR a Marilenei Rotaru şi a lui Vartan Arachelian, care îndrăzniseră să vorbească fără permisiunea lui despre Regele Mihai şi despre rolul monarhiei.

Domnul Theodorescu nu-şi mai aminteşte nici că în anul 1992, odată vizita regală încheiată, de data aceasta pe cont propriu, i-a demis din funcţia de şefi ai Redacţiei Actualităţi interne din TVR pe Gabriel Giurgiu şi pe Radu Coşarcă, reprosându-le un inadecvat exces de zel şi înlocuindu-i cu mai vechii propagandişti comunisto-fesenişti Cornelius Roşianu şi Rodica Becleanu.

Cum pe la Televiziunile româneşti orice este posibil, nu exclud deloc ca într-o viitoare astfel de emisiune să-l vedem mustind de sentimente monarhiste pe avocatul Sergiu Andon. Nimeni altul decât gazetarul scânteist trecut cu arme şi bagaje la Adevărul fesenist condus de Darie Novăceanu şi scriind dezgustătorul text intitulat Fir-ai al naibii, Maiestate!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite