Bârfe şi răfuieli politice

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva crâmpeie din viaţa politică şi din vecinătatea ei. Lucruri, în general, neserioase, dar şi unele care apasă pe răni vechi, niciodată vindecate.


Traian Băsescu a insinuat că liderul PNL, Crin Antonescu, a fost informator al Securităţii, cu numele de cod „Porumbacu" sau „Porumbelu". N-a adus nicio dovadă în acest sens, după cum nimeni nu a demonstrat până acum vreo legătură între Antonescu şi Securitate. Somat să-şi probeze spusele, Băsescu tace. Un episod nedemn de un şef de stat. Dacă are dovezi, să le facă publice. Dacă nu, să se abţină de la bârfe de radio-şanţ. Şi, evident, să-i ceară scuze celui lezat. În direct, la TVR 1, unde a produs şi agresiunea.

Diversiunea lui Băsescu nu face mai puţin toxică alianţa PNL-PC. De-abia prin acest mariaj se apropie Antonescu de Securitate! Ceea ce, evident, îl vulnerabilizează. Apropo: poate spune cineva care va fi politica noii aliaţe în privinţa caselor naţionalizate? Nu de alta, dar liberalii se pronunţau pentru restituirea lor către foştii proprietari, iar Voiculescu lupta din greu pentru rămânerea în ele a chiriaşilor. Inclusiv - sau mai ales - a nomenclaturii securisto-comuniste.

Dar nici omul 2 în stat nu are stare. Vineri seară, la Realitatea TV, Mircea Geoană vorbea despre posibila suspendare a lui Băsescu în 2011. Şeful Senatului trăgea concluzia că preşedintele României „e disperat". Geoană vorbeşte în cunoştinţă de cauză: el este şi suspendat, şi disperat. Suspendat din propriu-i partid, disperat că a rămas al nimănui.

De Sfântul Ion, preşedintele Traian Băsescu i-a trimis o felicitare şi un buchet de flori lui Ion Iliescu. Câtă făţărnicie... Pe 1 Decembrie 2009, de Ziua Naţională a României, carevasăzică într-un cadru oficial, acelaşi Băsescu a refuzat să dea mâna cu acelaşi Iliescu, la Arcul de Triumf. Sau era alt Băsescu? Ori, poate, alt Iliescu?...

Un alt Ion - regizorul, actorul şi directorul Caramitru - nu are încredere în schimbarea la faţă a lui Iliescu, de aceea a fost ferm la emisiunea „Profesioniştii" a Eugeniei Vodă: „Nu pot să dau mâna cu Ion Iliescu, pentru că are mâinile mânjite de sânge".

Partea proastă, pentru Ion Iliescu, este că tot mai mulţi români cred asta. Iar surprizele îi vin de acolo de unde nici nu se aşteaptă. De exemplu, din fotbal. Iliescu a avut proasta inspiraţie să-i facă morală antrenorului Sorin Cârţu, după ce acesta vandalizase banca de rezerve a stadionului din Basel. Replica lui Cârţu a fost muşcătoare: „Eu am recunoscut că am greşit, dar el nu recunoaşte nici azi că a manipulat minerii şi că a fost implicat în mineriade. Păi, ce, eu am schimbat vieţi ca el? Din cauza lui, românii îşi plâng şi azi morţii pe la cimitire!"

Bună întrebarea unui cititor: oare cine i-a băgat lui Corneliu Vadim Tudor mâna în ghips, cumva medicul ginecolog care i-a dat trimitere lui Sorin Ovidiu Vîntu să-şi trateze poliomielita în Austria?! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite