Aventura Jules Verne

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motto: „Nu vă supăraţi, ce se vinde aici?“ „Cărţi.“ „Daţi mai puţine, să prindem şi noi!“ (Dialog la coadă, 1988)

A început! Şi nu e o adiere de vânt la ceas de seară, ci un uragan literar capabil să şteargă praful de pe memoria noastră şi să ne readucă în lumea fascinantă a copilăriei.

Din această săptămână îl avem din nou drept ghid de călătorie pe Jules Verne, scriitorul cel mai vizionar dintre toţi cei care au existat. Vom coborî cu el 20.000 de leghe sub mări şi vom înainta 800 de leghe pe Amazon. Vom urmări Steaua Sudului şi vom descoperi insula misterioasă.

Ne vom ghida după farul de la capătul lumii şi vom călători împreună spre centrul Pământului.

Graţie imaginaţiei irezistibile a lui Jules Verne, vom face popas pe insula cu elice înainte de a descoperi Indiile negre sau ţinutul blănurilor. Vom zbura cinci săptămâni în balon şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom călători de la Pământ la Lună. Vom descoperi castelul din Carpaţi şi minunatul Orinoco.

Staţi aşa, că n-am terminat! Vom face ocolul pământului în 80 de zile, apoi ne vom ataşa de pilotul de pe Dunăre. Maestrul Jules verne ne va fi ghid în oraşul plutitor şi în satul aerian. Ne vom lua trese de căpitan la cincisprezece ani şi vom suferi alături de copiii căpitanului Grant. Nimic nu ne va opri să facem cunoştinţă cu Hector Servadac, César Cascabel, Clovis Dardentor sau Robur Cuceritorul.

Aventura ne va însoţi la fiecare pas, indiferent că suntem adolescenţi visători sau oameni maturi şi cu pretenţii de respectabilitate. Cu toţii vom urca în balon sau vom coborî în submarinul lui Monsieur Jules Verne, chiar dacă acestea sunt doar proiecţii precoce în mintea sa sclipitoare. Sau tocmai de aceea.

Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, legaţi-vă centurile de siguranţă: vom survola împreună cea mai spectaculoasă producţie culturală a anului 2010! Jules Verne integral, în 40 de volume magnifice şi la un preţ prietenos. Ăsta-i adevărul! Pardon, ăsta-i „Adevărul"!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite