Amenzi de pana la 2.500 de lei pentru angajatorii care nu iau masuri de protectie a salariatilor pe timp de canicula

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UNESCO denunţã numãrul mare de tineri fãrã un loc de muncã, din cauza lipsei studiilor necesare
UNESCO denunţã numãrul mare de tineri fãrã un loc de muncã, din cauza lipsei studiilor necesare

Angajatorii sunt obligati sa asigure conditii minime pentru mentinerea starii de sanatate a salariatilor in perioada de canicula, precum alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus in locuri umbrite sau asigurarea a cate 2-4 litri de apa de persoana, informeaza Inspectia Muncii intr-un comunicat publicat marti. In caz contrar, angajatorii risca amenzi de pana la 2.500 de lei.

Avand in vedere avertizarile de temperaturi ridicate, Inspectia Muncii (IM), prin intermediul inspectoratelor teritoriale de munca, va controla daca angajatorii respecta masurile ce pot fi aplicate pentru protectia persoanelor incadrate in munca.

Astfel, potrivit sursei citate, angajatorii sunt obligati sa asigure conditii minime pentru mentinerea starii de sanatate a salariatilor pe timp de canicula, precum reducerea intensitatii si ritmului activitatilor fizice sau asigurarea ventilatiei la locurile de munca. Totodata, angajatii trebuie sa beneficieze de cate 2-4 litri de apa de persoana, de echipament individual de protectie si de dusuri.

„In cazul in care angajatorii nu pot asigura aceste conditii, pot stabili alte masuri, cum ar fi reducerea programului de lucru sau esalonarea pe doua perioade a zilei de lucru", spun reprezentantii IM.

Citește aici articolul integral avocatnet.ro: Amenzi de pana la 2.500 de lei pentru angajatorii care nu iau masuri de protectie a salariatilor pe timp de canicula

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite