36 de cazuri de gripă la nivel naţional: 25 dintre acestea sunt cu virus A nesubtipat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

36 de cazuri de gripă au fost confirmate la nivel naţional de la începutul acestui sezon, arată cea mai recentă statistică furnizată de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Până în prezent, nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

Concret, de la începutul sezonului, au fost confirmate 36 de cazuri de gripă, din care şase cu virus AH1, patru cu virus AH3, 25 de cazuri cu virus A nesubtipat şi un caz de gripă cu virus B. 

Potrivit INSP, au fost vaccinate antigripal peste 1,1 milioane de persoane din grupele aflate la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii. 

Sursa citată mai arată că în săptămâna 10 - 16 decembrie au fost înregistrate 266 de cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ cu 35 înregistrate în perioada similară a anului trecut.

În aceeaşi săptămână, au fost înregistrate 11 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu trei mai multe faţă de săptămâna anterioară şi cu şase mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite