Zgonea vrea linişte şi respect în campania electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, face un apel la colegii săi parlamentari să nu folosească un limbaj violent în timpul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.

„Este o perioadă foarte sensibilă şi nu doresc ca Parlamentul României să fie un generator de limbaj violent. Am cerut să păstrăm aceeaşi atitudine pe care am avut-o în Săptămâna Mare până pe 25 mai, cred că ar fi un lucru productiv şi, dacă vreţi, un pas înainte în evoluţia societăţii româneşti, dacă am putea să reuşim până pe 25 mai să nu ne jignim, fie în interiorul Parlamentului, fie afară, ca după aceea să venim aici pe la colţuri să ne întâlnim ca parlamentari să ne cerem scuze că nu ştiu ce a fost obligaţie de partid. Cred că reuşesc acest lucru împreună cu liderii grupurilor parlamentare“, a spus Zgonea.

În acelaşi timp, senatorii şi-au luat vacanţă pe durata campaniei electorale. „Reprezentanţii din Biroul Permanent ai PNL au votat împotriva acestei propuneri, susţinută de celelalte partide, trebuie să spun că şi reprezentantul PDL s-a abţinut. Propunerea este ca să venim şi săptămâna viitoare, doar luni şi marţi, deci din nou să se legifereze doar trei ore, trei ore şi jumătate pe săptămână, şi după aceea să nu mai venim deloc la Parlament“, a spus Puiu Haşotti, liderul senatorilor PNL.

Pe aceeaşi temă:

Cum arată ordinea partidelor pe lista la europarlamentare

Preşedintele Biroului Electoral Central (BEC), Florentin Sorin Drăguţ, a tras la sorţi joi ordinea ocupată de partidele politice pe buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare, după cum urmează: PDL, PMP, UDMR, USD, PNL, PRM.

VIDEO Candidat la europarlamentare cu sprijin preoţesc: „Cer tuturor să facă un efort, mai ales în schituri, biserici şi parohii“

Candidatul independent la alegerile europarlamentare din luna mai, Iulian Capsali, a strâns cele 100.000 de semnături necesare pentru a se înscrie în cursă cu ajutorul preoţilor, deşi Biserica Ortodoxă Română interzice implicarea politică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite