Vlad Alexandrescu, despre scandalul din USR: Există riscul să câştige politrucii în dauna profesioniştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Alexandrescu - FOTO Eduard Enea
Vlad Alexandrescu - FOTO Eduard Enea

Fostul ministru al Culturii în Guvernul Cioloş şi senator USR Vlad Alexandrescu a comentat într-o internveţie la RFI scandalul din interiorul USR, explicând că dacă nu va prevala criterioul meritocraţiei la stabilirea listelor de candidaţi pentru alegerile parlamentare, USR-PLUS riscă să ajungă ca partidele tradiţionale şi să genereze politruci.

„Există riscul în USR, ca în orice partid, ca anumite grupări să excludă persoanele care au o independenţă de judecată şi de poziţie în raport cu conducerea partidului. Cu alte cuvinte, să câştige politrucii, în dauna profesioniştilor”, a explicat Vlad Alexandrescu la RFI.

Întrebat dacă există politruci în USR PLUS, senatorul a răspuns: „În orice partid există politruci şi sigur, se vorbeşte de politruci la partidele vechi, foarte vechi, cum a fost PCR, care a avut timp să îşi formeze nişte politruci, care ajunseseră să domine întreaga societate. Nu mi-aş dori ca USR, care este un partid tânăr, să formeze şi să genereze politruci, dar acest lucru este oricând posibil”.

Intervenţia fostului ministru vine în contextul scandalului intern din USR-PLUS pe fondul listelor viitorilor candidaţi ai alianţei la alegerile parlamentare. Mai mulţi membri USR, printre care şi deputatul Cornel Zainea au demisionat din partid. Senatoarea Florina Presadă a vorbit joi la Adevărul Live despre problemele din USR-PLUS Bucureşti, acuzându-i pe Vlad Voiculescu şi Claudiu Năsui că au venit cu o listă specială de delegaţi care să voteze locurile eligibile la parlamentare după cum li se va cere. De asemenea, Presadă mai acuză conducerea USR că „nu mai respectă de mult” principiul meritocraţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite