Victor Ponta s-a întâlnit cu Patriarhul Daniel. Motivul oficial: Binecuvântarea pentru Sfintele Paşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit în cursul după-amiezii cu Patriarhul Daniel. Acesta a fost însoţit de vicepremierii Cabinetului său, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea şi Daniel Constantin, precum şi de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române susţine ipoteza „binecuvântării”.

UPDATE: "A fost o vizită particulară de binecuvântare, întrucât cei prezenţi n-au fost în Bucureşti la Sărbătoarea Sfintelor Paşti", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica.

El a infirmat o serie de afirmaţii apărute în presă referitoare la presupusele discuţii care ar fi avut loc între cele două părţi.

"Ceea ce a apărut ca agendă de discuţii în unele media reprezintă simple speculaţii de presă fără legătură cu realitatea", a spus Stoica.

Potrivit Hotnews.ro, premierul ar fi mers la Patriarh pentru „binecuvântare“. Vizita premierului are loc la câteva zile după debutul campaniei electorale pentru europarlamentarele din 25 mai. 

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a declarat pentru Mediafax că întâlnirea de la Patriarhie face parte dintr-o tradiţie în care Patriarhul invită oficialităţi, inclusiv pe guvernatorul băncii centrale, "la o masă după Paşte".

Potrivit consilierului, guvernatorul Mugur Isărescu este invitat permanent la această reuniune, mai ales că BNR a fost cea care, când legea îi permitea, a finanţat refacerea clădirii Patriarhiei.

Vasilescu a adăugat că şi el a participat la o astfel de reuniune, în perioada fostului Patriarh Teoctist.
În urmă cu o lună, părintele Constatin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a declarat că totalul costului aferent lucrărilor de finalizare a Catedralei Mântuirii Neamului până la stadiul roşu-gri, fără tencuială, dar cu geamuri şi uşi, este de aproximativ 80 de milioane de euro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite