Victor Ponta: "O ţară nu are viitor dacă nu are educaţie şi sănătate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta

Preşedintele Partidului Social Democrat, premierul Victor Ponta, a declarat cã este preocupat de funcţionarea optimă a sistemului de învăţământ şi a celui de sănătate, afirmând că viitorul statului depinde mai ales de atenţia acordată acestor două domenii.

"Nu cred cã o ţarã are vreun viitor dacã nu are educaţie şi nu are sãnãtate. (...) Sunt absolut convins cã, de fiecare datã când s-a pus problema de unde tãiem bani, de unde tãiem investiţii, s-au tãiat de la sãnãtate şi de la educaţie şi (...) trebuie sã schimbãm lucrurile cu adevãrat, motiv pentru care astãzi am rugat-o pe doamna ministru Andronescu sã fie alãturi de mine şi sã discutãm cu dumneavoastrã câteva dintre lucrurile de viitor", a declarat prim-ministrul.

Potrivit Agerpres, Ponta le-a mulţumit gorjenilor cu a căror susţinere a devenit, în urmă cu opt ani, deputat de Gorj. De asemenea, a ţinut să precizeze cã sãptãmâna viitoare l-a invitat în judeţul Gorj pe ministrul Sãnãtãţii, Raed Arafat, cu care va discuta despre amenajarea unui heliport şi despre redeschiderea Spitalului Orãşenesc Bumbeşti Jiu.

"Ideea acestei întâlniri este una mai puţin de campanie, deşi sigur o sã vã rog sã mã votaţi pe 9 decembrie. (...) Eu ştiu cã în urmã cu opt ani eram doar un tânãr care voia sã facã politicã şi pe care oamenii de aici, din Târgu Jiu şi din Gorj, l-au ajutat sã ajungã pentru prima datã deputat, nu cred cã (...) v-aţi gândit cã peste opt ani o sã fiu prim-ministru şi o sã pot sã fac anumite lucruri. În toatã aceastã perioadã, nu-mi doresc decât sã dovedesc cã am meritat acea încredere şi acel sprijin. Vreau sã folosesc (...) aceastã poziţie pe care o ocup tocmai pentru cã acum opt ani şi acum patru ani oamenii din Târgu Jiu m-au ajutat sã fiu deputat", a mai spus liderul social-democraţilor.

La întâlnirea cu profesorii a participat şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Aceasta s-a arătat îngrijorată de numeroasele probleme din învăţământul românesc şi a precizat că, pentru a fi rezolvate aceste probleme, este nevoie de sprijinul autorităţilor.

"Sunteţi, pentru noi toţi, constructorii naţiunii şi am venit astãzi în faţa dumneavoastrã ca sã-l susţin pe premierul Victor Ponta şi am să vã argumentez de ce: este primul prim-ministru al României care declarã public, de câte ori are prilejul, cã domeniile prioritare pentru domnia sa sunt educaţia şi sãnãtatea. Într-un buget construit de alţii, premierul are recunoaşterea mea cã este prima datã când la educaţie nu se rectificã negativ bugetul. (...) Domnule prim-ministru, şcoala este singura instituţie prin care trece toatã lumea. Nicio altã instituţie nu se poate compara cu şcoala. Cine nu trece prin şcoalã trãieşte toatã viaţa în întuneric. Şcoala româneascã are destul de multe probleme", a declarat ministrul Educaţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite