Victor Ponta: „Băsescu nu crede în declaraţiile sale privind vânzarea pământului, vorbeşte pentru că dă bine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta a comentat relaţia sa cu Traian Băsescu FOTO Adevărul
Premierul Victor Ponta a comentat relaţia sa cu Traian Băsescu FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta susţine că preşedintele Traian Băsescu nu prea crede în declaraţiile pe care le face legat de dreptul străinilor de a cumpăra pământ în România, deoarece ştie că această prevedere inclusă în Tratatul de aderare la UE nu poate fi modificată.

Invitat la România TV,Victor Ponta a explicat că nu îl deranjează simplele declaraţii ale preşedintelui şi că, după alegerile din decembrie 2012, nu a existat vreo acţiune a acestuia prin care să blocheze acţiunile Guvernului.

Ponta a anunţat că săptămâna trecută s-a întâlnit cu Băsescu, pentru o discuţie privind numirea unor ambasadori.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, referitor la faptul că în curând, prin Tratatul de aderare la UE, străinii vor putea cumpăra pământ în România, că trebuie găsite soluţii de a-i credita pe agricultorii români în condiţii avantajoase, astffel încât ei să poată fi cei care cumpără pământul.

"Foarte curând, prin Tratatul de aderare la UE, străinii vor putea cumpăra pământ în România. Eu nu spun să nu cumpere, dar spun, pe de altă parte, că ar trebui să vindem tot atâta pământ cât ne-au vândut alţii nouă", a spus Băsescu, în discursul rostit cu ocazia participării la expoziţia "AgriPlanta - RomAgroTec 2013", organizată la Fundulea.

El a mai spus că "a fi în UE nu înseamnă a nu avea reguli naţionale".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite