Victor Ponta: „Şi dacă eram acasă, nu urmăream ce spune Traian Băsescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul
Premierul Victor Ponta FOTO Arhiva Adevărul

Premierul Victor Ponta a discutat luni, printr-o intervenţie telefonică, la Antena 3, despre atacurile preşedintelui Traian Băsescu asupra Guvernului, dar şi despre vizita sa în Republica Moldova.

„Şi dacă eram acasă nu urmăream ce spune preşedintele. Nu am avut niciodată încredere în preşedintele Traian Băsescu. M-a numi de două ori prim-ministru. Nu am decât obligaţia de a respecta instituţia prezidenţială. Cum am trăit cu toţii în ultimii nouă ani, luptându-ne cu un sistem pentru că domnul Băsescu este un sistem. Greşeala mea cea mai mare ar fi să intru în acest joc“, a fost răspunsul premierului la declaraţiile preşedintelui Băsescu.

Aflat într-o vizită oficială în Moldova, primul-ministru a explicat şi motivul prezenţei sale dincolo de Prut.  „Am vorbit să dicutăm despre deschiderea postului public în Moldova, să dăm burse mai bine, am încercat să prezint o faţă a Româniai mai serioasă, mai aplicată“, a declarat Ponta.

Premierul a vorbit şi despre construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni şi despre efectele benefice asupra României.

„Vorbele frumoase pentru Moldova contează, dar aceşti oameni numai vorbe au primit. Împreună cu prim-ministrul moldovean inaugurăm lucrările pentru gazoductul Iaşi-Ungheni, pentru ca România să nu primească gaze doar din Rusia“, a afirmat Ponta. În 2017-2018, România va avea o capacitate de gaze care nu va acoperi doar România, ci şi Moldova. Luăm în calcul şi Moldova pentru că relaţiile noastre comerciale se extind. În Moldova să avem mai multe investiţii“, a conchis Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a adus mai multe atacuri asupra actualei guvernări.

„Liderii USL şi-au încheiat vacanţa şi au reuşit, după 45 de zile, să dea o nominalizare pentru Transporturi.  Este un progres, deşi s-au întors nervoşi din concediu. Poate se calmează aflând care este situaţia ţării. În această vară am avut timp să stau mai mult de vorbă cu oamenii, să merg prin ţară. Dacă n-au timp să meargă prin ţară, pentru că trebuie să stea în studiouri, le dau câteva informaţii grave: şomajul este în creştere“, a afirmat Băsescu.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite