Vasile Blaga: „Salut moţiunea Monicăi Macovei, dar ar trebui să fie mai atentă la exprimări“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga, nemulţumit de afirmaţiile Monicăi Macovei Foto: Adevărul
Vasile Blaga, nemulţumit de afirmaţiile Monicăi Macovei Foto: Adevărul

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni că salută moţiunea Monicăi Macovei pentru şefia PDL, dar a arătat că ar trebui „să fie mai atentă la exprimări“, menţionând că „acei FSN-işti“ au susţinut-o pe ea şi pe Cristian Preda să intre în Parlamentul European.

Întrebat dacă PDL se împarte în reformişti şi FSN-işti, aşa cum a descris partidul Cristian Preda la lansarea moţiunii "Reformiştii" a Monicăi Macovei, vasile Blaga a răspuns: "Nu. Salut moţiunea doamnei Macovei şi a colegilor din grupul respectiv, dar cu câteva nuanţe din declaraţiile domniilor lor eu cel puţin nu sunt de acord cu ele. Reformişti, FSN-işti, aici domnul Preda a fost membru de partid înainte de '89 şi doamna Macovei nu cred că putea fi procuror dacă nu era membru de partid. Acei FSN-işti i-au trimis în Parlamentul European, i-au susţinut să intre în Parlamentul European, i-a susţinut ca miniştri, când nici măcar nu erau membri ai partidului, pe domniile lor", a precizat Blaga, înainte de şedinţa BPN al PDL.

El a arătat că nu ştie dacă aceştia mai rămân în partid dacă nu câştigă.

"Dacă nu câştigă eu mă gândesc dacă ("reformiştii" - n.r.) mai rămân în partid. Nu mi se pare o abordare fericită. Adică, ce are asta cu reforma? Asta sună a reformă? Asta nu sună nici măcar a democraţie. Dacă tot ţii la partidul ăsta pe care vrei să-l conduci, eu cred că ţine şi vrea să-l conducă, dar să fie mai atentă la exprimări", a mai spus Blaga despre Monica Macovei.

El s-a referit şi la declaraţiile "reformiştilor" din partid care doresc să se "bată" cu stânga socialistă. "Cine i-a oprit? Tocmai am avut o bătălie acum două luni pe care am pierdut-o din păcate. Nu i-am văzut în ţară nici pe dânsa, nici pe domnul Preda. De la Bruxelles pot să vorbeşti, bătălia a fost în toate satele şi comunele României", a arătat Vasile Blaga.

El a fost întrebat cum comentează unele afirmaţii ale Monicăi Macovei care ar fi spus că ar dori "exorcizarea spiritului FSN-ist din PDL" în cazul în care va câştiga ea alegerile. "Nu mă pricep, nu sunt nici popă, mă scuzaţi preot, nu mă pricep la vrăjitorii, întrebaţi-o pe dânsa", a spus Blaga.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite