USR-PLUS reafirmă importanţa susţinerii lui Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european: Vom pune candidatura pe agenda tuturor discuţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA
FOTO EPA

Alianţa USR-PLUS a transmis miercuri că susţinerea Parlamentului European pentru Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european este esenţială şi că alianţa se va asigura că va pune candidatura pe „agenda tuturor discuţiilor şi negocierilor” care urmează.

„După negocierile în care Consiliul European a agreat numele persoanelor care vor prelua conducerea instituţiilor europene pentru următorii ani, Alianţa 2020 USR PLUS consideră că Estul continentului nu este bine reprezentat. La vârful Comisiei, Parlamentului European şi Consiliului nu există încă acest echilibru geografic pe care noi l-am cerut şi pentru care insistăm. Ţinând cont că în acest moment candidatura Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de Procuror şef european este blocată in Consiliu, considerăm că susţinerea Parlamentului pentru această candidatură, cu toată forţa noului mandat, este esenţială”, se arată într-un comunicat de presă transmis de USR-PLUS.

Alianţa a mai explicat că votul pro-Kovesi e cu atât mai important cât Europa de Est şi România suferă de o lipsă de reprezentare la vârful instituţiilor europene şi că USR-PLUS va pune pe masa negocierilor susţinerea faţă de fostul şef DNA.

„Alianţa 2020 USR PLUS va pune pe agenda tuturor discuţiilor şi negocierilor care urmează această candidatură ca o necesitate atât pentru o reprezentare a României şi a Europei de Est la vârful instituţiilor europene cât şi ca o datorie de onoare a eurodeputaţilor noştri”, se mai arată în comunicatul alianţei.

Şi vicepreşedintele grupului parlamentar al PPE, Siegfried Mureşan, a amintit despre susţinerea Laurei Codruţa Kovesi, şi a explicat că odată cu finalizarea negocierilor pentru noile funcţii de conducere ale instituţiile UE, şansele româncei de a fi aleasă procuror-şef european au crescut.

„De la începutul procedurii de alegere a doamnei Kovesi în poziţia de procuror şef european am spus că şansele domniei sale vor creşte după alegerile europarlamentare, deoarece priorităţile Franţei vor fi altele. În urmă cu două săptămâni am spus clar într-un interviu că prioritatea Franţei este poziţia de preşedinte al Băncii Centrale Europene. Astăzi s-a decis exact asta: Franţa va da viitorul preşedinte al Băncii Centrale Europene. Fac aici următoarea afirmaţie: astăzi au crescut şansele doamnei Kovesi de a deveni procuror şef european”, a afirmat Siegried Mureşan pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite