Un premier neguvernabil

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Instagram
FOTO Instagram

Dintotdeauna oamenii au spus că e bine să trăieşti vremuri interesante, dar cred că nimeni nu s-a gândit la crize perpetue, cu Superman premier. Un oximoron superb: să vrei să guvernezi o ţară şi un popor de 19 milioane de oameni când tu însuţi eşti neguvernabil.

Florin Cîţu, Superman-ul nostru local, a dovedit că ireală nepăsare faţă de Constituţie, legi, domnia legii, reguli, norme de bună colaborare, preocuparea faţă de o minimă aparenţă a guvernării responsabile. 

Nu, Florin Cîţu este mai presus de toate aceste nimicuri! Legi? Hah! Nicio jenă să dai o hotărâre de guvern care face obligatoriu certificatul verde, să limitezi adunările publice la un număr mic de oameni, iar în weekend să ai congres la tine în curte cu 5000 de oameni. Constituţie? Ce plictis! Ce contează că în Constituţie scrie clar, negru pe alb, o moţiune de cenzură se dezbate în 3 zile de la data prezentării în şedinţa comună a Parlamentului? O blochezi, la nesfârşit. Minţi, manipulezi şi calci în picioare orice urmă a domniei legii în România. Coaliţie? Nu am auzit, a zis cineva PSD? Dar dacă zice cineva PSD, nu mai bine arunc pisica către USR şi AUR, forţând o asociere în percepţia publică? Da, mai bine. Florin Cîţu, ca un buldog scăpat din lesă, după ani de zile cu zgarda de gât ţinută scurt, se repede, lacom, să înghită cât mai mult: demite, revocă, insultă, zboară deasupra norilor, merge la mare, cu prietenul pus ministru, că doar cine îl poate opri, de ce să nu aibă şi el gaşca lui de prieteni la butoane, când alţii au făcut la fel? Modelul acesta de politică, cu găşti de prieteni, într-o cumetrie de cocalari ajunşi pe val, permanentizează un pattern vicios al guvernării pentru clanuri, găşti, triburi, ”echipe câştigătoare”. 

În văzul nostru, în dispreţul nostru, efectiv cu aroganţa jupânilor care împart dregătorii boierilor care i-au pus în funcţii, pentru a se menţine şi unii şi alţii conectaţi resurselor publice, pe socoteala României sărăcite, nenorocite, ignorate, brutalizate, insultate şi condamnată să fie o ţară bananieră, faimoasă global pentru corupţie, incompetenţă şi înapoiere – atât civilizaţională, cât şi educaţională. Prosperă boierii, fanarioţii ”unşi„ domnitori peste noi, intriganţii din umbră – serviciile, şi Biserica. Preoţii sunt bine. Ei încalcă – cine să îi oprească? – Constituţia României prin influenţa pe care o au asupra voturilor, prin propaganda politică din biserici şi prin inducerea ideii că doctorii nu au voie să facă avorturi, pentru că este împotriva dogmei, lăsând mii de femei în voia soartei, deşi ele au dreptul constituţional la servicii medicale şi acces medical. În mediul rural sau în comunităţile izolate, femeile fără posibilităţi sunt lăsate în ignoranţă, aducând pe lume copii de care nimeni nu are grijă, subnutriţi, bolnavi şi deja alcoolici la 10 ani. Nu se vrea educaţie pentru reproducere în şcoli să nu se piardă controlul şi puterea asupra maselor abrutizate de sărăcie, lipsă de oportunităţi şi resurse. Numerele mari înseamnă putere. România a fost şi rămâne un abis moral, o cloacă în care prosperă ticăloşii, prădătorii, combinatorii, interlopii, boierii locali, domnii fanarioţi ”unşi, prin corupţi, Supermani. Echipele câştigătoare ale sistemului fanariot, cu girul domnitorului străin. Deja-vu, un incredibil şi halucinant deja-vu. 

Deloc întâmplător, despre conexiunile politicienilor noştri cu Mafia internaţională şi grupări infracţionale organizate, despre interlopii care fac trafic de fiinţe umane, de lemn, din pădurile tăiate, cu pădurarii ucişi şi bătuţi cu bestialitate, cu agenţiile de silvicultură locală şi de protecţie a mediului în strânsă coabitare cu mafia locală, cu poliţia locală, cu presa locală şi cu politicienii locali, scriu mai ales jurnaliştii străini şi cei de investigaţie, care şi ei sunt bătuţi şi ameninţaţi de Mafie. Deloc întâmplător, un om din afara sistemului, fostul activist de mediu Octavian Berceanu, membru USR, este revocat din poziţia de comisar şef al Gărzii de Mediu, după ce, în văzul lumii, a blocat Mafia deşeurilor, Mafia pădurilor, şi Mafia arderilor ilegale de materiale, care poluează şi distrug orice urmă de aer respirabil în Bucureşti şi zonele limitrofe. Probabil o boiernaş local a sunat la domnişorul fanariot Cîţu, reprezentantul domnitorului Iohannis şi i-a zis să elibereze postul de Comisar al Gărzii că are el un ”băiat gigel”, care nu va încurca Mafia cu apucături de Robin Hood. 

Deloc întâmplător, cu toate defectele lor – imaturitate, stil tranzacţional, arivism, copierea metodelor fanariote de către echipa Barna – miniştrii USR nu intră – sau nu sunt lăsaţi sau nu se potrivesc – în acest sistem fanariot dominat de corupţie flagrantă, deja vizibilă cu ochiul liber. Deloc întâmplător, după ce s-a aruncat să promită că vom avea o campanie de vaccinare de ”succes”, anunţată cu surle şi trâmbiţe toată vara, cu 5 milioane de vaccinaţi, acum, în faţa eşecului de necontestat – România este ultima din Europa, cu doar 26% din populaţie vaccinată, Superman aruncă zeci de ştiri false, dezinformează cu premeditare, calculat, aruncând vina asupra miniştrilor USR ai sănătăţii, care au spus public, luni de zile, care sunt problemele din sistem, motiv pentru care Vlad Voiculescu a şi fost revocat ultra-rapid, după ce au avut grijă să îi facă o campanie de imagine coordonată absolut înfiorătoare (dincolo de propriile probleme, principala fiind că nu are nicio calificare să fie ministru al sănătăţii, dar într-o ţară în care toate numirile sunt politice, pe ochi frumoşi şi găşti din spatele blocului, ce mai contează să ai studii, experienţă şi CV adecvat unui domeniu? Hei, aici e România, merge şi aşa). Retroactiv, cu toată lipsa studiilor în domeniu, Vlad Voiculescu măcar a acţionat ca un whistleblower împotriva sistemului, ceea ce face din miniştrii USR-PLUS un pericol împotriva căruia se coalizează tot sistemul fanariot din spate, construit în ani, atât de comunişti, cât şi de puterea ne0-nomenclaturistă de după, cu opresivul PSD infiltrat în măruntaiele cele mai adânci ale administraţiei. Vlad Voiculescu nu a fost singurul ministru care s-a pus Gigă-contra. Octavian Berceanu practic numai asta a făcut la Garda de Mediu, a fost zilnic Gigă-contra, Năsui a stricat şi el nişte ape pe unde a trecut, Drulă i-a înregistrat pe manţocari (pentru cunoscători) cu DNA. 

Deloc întâmplător, PNL, infiltrat la rândului lui de foşti PSD-işti şi interlopi, condamnaţi penali pentru viol şi alte atrocităţi, e parte a aceluiaşi sistem fanariot, în care mita şi dregătoriile obţinute cu bani sau corupţie sunt la ordinea zilei. Nu întâmplător un ministru USR a fost revocat intempestiv din cauza alocării organizate, cu aparenţă legală, de corupţie locală, prin PNDL3. Deloc întâmplător.

Deloc întâmplător, Florin Cîţu, în pofida imaginii de Superman pe care şi-o proiectează, e doar un carton, în spatele căruia sunt cei care îl coordonează cu o uşurinţă incredibilă. De ce? Pentru că lăcomia, aviditatea de putere, carenţele profesionale şi în mod cert şi personale, fac din Florin Cîţu instrumentul perfect pentru un plan bine gândit, în care rolul actualului premier se va sfârşi la fel de abrupt cum a început. Nu ştim când, dar ştim sigur că se va încheia prost. Dacă Sistemul va reuşi să îl impună, prin boierii locali care şi-au primit dregătoriile sau banii, preşedinte al PNL, atunci marioneta-carton Superman va rămâne în funcţie să aloce şi banii care vin – miliardele de euro din PNRR. Deloc întâmplător, soţul Alinei Gorghiu a primit o dregătorie uriaşă la BERD, deşi în 2018 şi 2019 nu avea niciun venit declarat. Dacă va pierde, Sistemul se va regrupa, dar nu va pieri, e aproape imposibil să sperăm aşa ceva. 

Deloc întâmplător, preşedintele Klaus Iohannis încalcă şi el Constituţia şi îl apără public, susţinându-l pe Florin Superman de Carton Cîţu. Deloc întâmplător, strategul ”luminat” din umbra preşedintelui, învârtitorul de scheme şi limbi linguşitoare, Rareş Bodgan, acest hopa-mitică care poate juca orice rol de pe o zi pe alta, cu oricine e la putere – oh, unde eşti tu, Gabriel Oprea?, îl împinge pe preşedinte în poziţii publice din ce în ce mai periculoase. În mod şocant, preşedintele unei ţări membre UE, îl ascultă, pe papagalul repetitor de texte şi idei copiate de la alţii, care prin linguşeală flagrantă şi impostură cosmică, a ajuns chiar europarlamentar, mimând că este revoluţionar de pe canapea şi alte roluri prost interpretate, acum are aspiraţii infinit de mult peste capacitatea sa. Deloc întâmplător, când îţi iese o schemă de parvenire o încerci şi pe a doua, mai ales când ţinta ta adoră să fie flatat şi ţinut în linguşeli absolut jenante pentru orice om inteligent, cu IQ un pic peste medie (off, ce aşteptări aproape ilegitime!). 

Deloc întâmplător, Florin Cîţu şi-a pus imagini cu el zburând pe nori şi oprind avioane, în postură de Superman, nu pentru că are simţul umorului, deloc, ci pentru că nu are simţul ridicolului şi pentru că, în psihicul său, regulile nu i se aplică, niciodată. Suntem martorii, în aceste zile cumplite, de angoasă existenţială şi stres, în plină pandemie, cu prieteni care ni se îmbolnăvesc sau mor, noi înşine sub teroarea spitalelor româneşti murdare, insalubre, înspăimântătoare – motiv pentru care mulţi nu au curaj să se vaccineze, dar nimeni nu spune că un om care are probleme medicale sau dezvoltă efecte secundare post-vaccinare, este terorizat de gândul internării într-un spital românesc, în timpul pandemiei, după scandalul nosocomialelor care ucid, care nu a dus la nicio condamnare sau asumare de responsabilitate nici până în ziua de astăzi, deşi au trecut peste cinci ani. Deloc întâmplător! Cum am putea avea vinovaţi pentru corupţie, într-o ţară a clanurilor corupte care îşi impun proprii politicieni care să îi servească doar pe ei, pe socoteala românilor?

Deloc întâmplător, un om absolut neguvernabil, incapabil să îşi controleze propriile impulsuri şi ieşiri, cu hotărâri impulsive şi schimbări decizionale de la o zi la alta, vrea să guverneze România. Deloc întâmplător, un om care a aruncat România în criză şi ne ţine captivi un război intern, de partid, între găşti, de luni de zile, când grija lui trebuia să fie pandemia şi măsurile de ajutorare pentru români, foloseşte fără ruşine resursele publice, ale statului, în interes personal, în goana avidă după putere. Un om inteligent ar fi calculat dacă merită preţul. Deduc că inteligenţa nu este atuul său forte, altfel ar fi înţeles că e un preţ prea mare pentru a fi plătit, pentru o perioadă prea scurtă de ”glorie” ca Superman şi o minimă educaţie juridică sau un consilier bun l-ar fi avertizat puţin asupra riscurilor, din perspectiva legii, că văd că habar nu are. Înţeleg tot mai puţin de ce orice om inteligent şi cu bun simţ, valori umane şi profesionale ar vrea să fie premier, cu atât mai puţin un om atât de puţin apt pentru o funcţie publică unde trebuie să te pui în slujba oamenilor, nu împotriva lor. Vorba Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, de ce ar dori cineva să fie premier? Într-o ţară coruptă ca România, răspunsul e simplu: pentru bani şi boieri. 

Nu e cazul să ne mai amăgim. România este o ţară preluată ostil de un grup transpartinic, bine organizat, nemilos, fără scrupule, de un cinism absolut strigător la cer. Prădători. Toţi. Fără ruşine, în văzul nostru, fără ezitări, pentru a-şi asigura banii personali furaţi din contracte publice date cu dedicaţi. Românii au reuşit să scape de fanarioţi şi boierii lacomi doar prin impunerea unui monarh străin şi schimbarea regimului politic – monarhia – sau prin proteste de stradă masive, prin drame sau întorsături istorice scăpate de sub controlul Sistemului – 1989, Colectiv, intrarea USR în Parlament în 2016 – partid antisistem, protestele din 2017. Pe scurt, lebede negre. Fără o lebădă neagră predăm, din nou, ţara pe mână fanarioţilor corupţi, care trăiesc, pe socoteala noastră, din plocoane. În subteran, Mafia lor prosperă. La sol, românii mor pe capete sau fug oriunde pot, cât mai departe sau sunt emigranţi în propria ţară, fiecare cu insula sa, din ce în ce mai mică. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite