UDMR cere amânarea alegerilor locale cu 6 luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor - FOTO Eduard Enea
Kelemen Hunor - FOTO Eduard Enea

Liderul UDMR Kelemen Hunor a propus miercuri amânarea alegerilor locale cu şase luni, în contextul epidemiei de coronavirus. Avesta a adăugat că una dintre priorităţile Guvernului este de a găsi „soluţiile prin care IMM-urile să poată fi salvate”.

„Alegerile locale nu trebuie considerate, în acest moment, o prioritate. Legea spune că, în caz de catastrofă naturală, prin lege organică, alegerile pot fi amânate.Propunerea noastră este amânarea alegerilor locale cu o jumătate de an, până în luna octombrie. Nu este nicio problemă, se lucrează la un proiect de lege în acest sens şi se va vota în ambele Camere ale Parlamentlui în două-trei săptămâni, acum nu trebuie să ne gândim la alegeri.Din punctul meu de vedere, în iunie nu pot fi organizate alegeri locale în România în condiţii normale, astfel că noi vom susţine şi vom vota amânarea acestora cu şase luni. Prioritatea numărul unu este sănătatea fiecăruia, sănătatea populaţiei, şi încetinirea răspândirii coronavirusului, iar prioritatea numărul doi este economia”, a declarat Kelemen Hunor, citat de Mediafax.

Acesta a precizat apoi că Guvernul trebuie să găsească soluţii rapide pentru a „pune economia pe butuci”.

„Prioritatea numărul doi este economia, iar Guvernul trebuie să găsească, împreună cu instituţiile statului, cu băncile, cu BNR, soluţiile prin care IMM-urile să poată fi salvate. Este nevoie de soluţii rapide, altfel vom pune economia românească pe butuci în câteva săptămâni în urma închiderii firmelor care nu au capitalul necesar pentru a supravieţui câteva luni, până se va relua activitatea în condiţii normale”, a mai declarat liderul UDMR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite