UDMR anunţă că nu semnează moţiunea de cenzură însă nu precizează dacă o votează sau nu: Vom decide înainte de vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul senatorilor UDMR Cseke Attila a declarat joi că formaţiunea maghiară nu va semna moţiunea de cenzură şi că va decide în timpul dezbaterii dacă o va vota sau nu. Acesta a explicat că UDMR nu îşi doreşte o soluţie care să nu înrăutăţească şi mai mult posibilităţile de intervenţie în cazul pandemiei de COVID-19.

„Noi am anunţat acum o săptămână, acum zece zile, că UDMR nu va semna moţiunea de cenzură care se preconiza a fi iniţiată de către PSD şi vom decide, aşa cum avem procedura noastră internă, întotdeauna, în grupurile parlamentare, înainte de dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură (...). Noi nu vom aborda politicianist această chestiune, ci vom aborda strict la momentul respectiv în ce situaţie este ţara şi ce este mai eficient pentru ţară”, a declarat Cseke Attila, citat de RFI.

Acesta a mai adăugat că „mulţi nu ştiu ce se va întâmpla în septembrie, în ce sens va evolua criza pandemică. În nici un caz, UDMR nu îşi doreşte să existe o soluţie care eventual să înrăutăţească şi mai mult posibilităţile de intervenţie. Evident că sunt şi critici şi am formulat şi noi critici, nu puţine, pentru că sunt de criticat multe măsuri ale Guvernului”.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat ieri că după 9 luni de guvernare liberală este „un haos imens, o economie pusă la pământ şi cu şomaj galopant”. Ciolacu a anunţat că, în 17 august, va fi depusă moţiunea de cenzură.

„Aţi sabotat sănătatea românilor, aţi amanetat educaţia. Dar gata s-a umplut paharul. Pe 17 august PSD va depune moţiunea de cenzură, considerăm că e timpul să plecaţi acasă sau la puşcărie, în funcţie de faptele fiecăruia”, a afirmat Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite