Tudorel Toader, după discuţia cu Dragnea şi Tăriceanu: „La Ministerul Justiţiei nu a existat şi nici nu există un proiect privind amnistia şi graţierea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi, după întâlnirea cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, că nu există niciun proiect de ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea la Ministerul Justiţiei. Tudorel Toader le-a prezentat liderilor coaliţiei de guvernare o altă ordonanţă de urgenţă, care urmează să modifice legile Justiţiei la recomandarea Comisiei de la Veneţia.

„La Ministerul Justiţiei nu a existat şi nici nu există un proiect de ordonanţă privind amnistia şi graţierea. Azi am vorbit ( cu Dragnea şi Tăriceanu - n.r.) numai despre ce am discutat la Comisia Europeană, soluţiile pe care să le implementăm prin OUG. Ordonanţa pe amnsitie şi graţiere e un alt subiect“, a spus Tudorel Toader la ieşirea din biroul lui Liviu Dragnea. 

Întrebat, pe un alt subiect, dacă Ministerul Justiţiei a redactat sesizarea trimisă de Guvern la CCR privind componenţa conpletului de la Curtea Supremă care îl va judeca pe Liviu Dragnea, Tudorel Toader s-a eschivat: „Eu sunt membru al Guvernului. Sesizarea este foarte cuprinzătoare şi, după părerea mea, bine argumentată“ 

Cât despre o posibilă remaniere, ministrul Justiţiei a spus: „Există o vreme de evaluare a oricui. Dacă voi fi invitat în CEX, probabil voi veni. Dacă nu. nu. Cum să întreb eu, mă remaniaţi? E incomod, ca om“. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, la plecarea de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), că proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei este gata şi va fi trimis în cursul zilei Consiliului, el spunând că nu putea „să vină cu el în mână“ şi că va urma cursul oficial firesc.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite