Traian Băsescu: „Nu vreau să fiu preşedintele Mişcării Naţionale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu FOTO Reuters
Traian Băsescu FOTO Reuters

Preşedintele Traian Băsescu a discutat miercuri seară despre cele mai arzătoare subiecte ale momentului: alegerile din Partidul Democrat Liberal şi despre faptul că suspendarea sa a fost din nou evocată. În opinia şefului de stat, totul este „un joc“ menit să îi favorizeze pe liderii Uniunii Social Liberale.

 „Asta au vrut să ne arate, cum ne salvează dintr-un dezastru Nu contează că n-a fost dezastru, dar spun că ne-au salvat“,  a declarat preşedintele, invitat în cadrul unei emisiuni difuzate de postul B1TV. El a explicat că anumiţi politicieni „pun doi subordonaţi să spună:  «să-l suspendăm pe Băsescu» şi pe urmă se întâlnesc înţelepţii, Crin cu Ponta şi spun:  «ah, nu», pentru că trebuie să vadă ambasadele cum sunt ei democraţi“.

„S-a mers prea departe cu jocul ăsta“, consideră preşedintele.

Şeful statului a vorbit şi despre alegerile din Partidul Democrat Liberal. „V-am spus dinainte că, dacă iese Vasile Blaga, cooperarea noastră încetează“, a arătat el. 

Totodată, Traian Băsescu a susţinut că „nu există nicio contradicţie“ între mesajul de la Convenţia PDL „şi postarea din cursul serii“: „La ora 11.00, mulţumeam Guvernului Boc că a trecut ţara din criză şi mulţumeam delegaţilor că au suportat“, a explicat acesta.

„Sentimentele mele faţă de PDL sunt extraordinar de bune şi recunoştinţa mea este maximă, dar parteneriatul nostru s-a încheiat“, a arătat el, adăugând că, în cazul în care Elena Udrea ar fi ajuns la şefia partidului, pentru preşedinte ar fi fost un „dezastru mediatic“.

 Referindu-se la proiectul Mişcarea Naţională, Traian Băsescu a specificat că nu doreşte să fie „nici preşedintele ei, nici membru în board-ul ei“, însă doreşte să contribuie la dezvoltarea acesteia.

Trebuie refăcut echilibrul politic şi adus electoratul ăsta, care nu se pronunţă din dezgust faţă de partidele politice, tentat să se implice. Cred în proiect, dar realizez cât e de greu“, a conchis el. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite