Toader, despre criticii din PDL: „Dacă retractează, e cu totul altceva“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Toader aşteaptă scuze din partea disidenţilor PDL
Mircea Toader aşteaptă scuze din partea disidenţilor PDL

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, crede că ar trebui luate măsuri de excludere a democrat-liberalilor care contestă deciziile PDL, dar dacă, între timp, aceştia  „îşi cer scuze“, atunci „e cu totul altceva“.

Referitor la  o posibilă excludere a lui Teodor Baconschi şi a lui Cristian Preda din partid pentru atacurile acestora la adresa PDL, liderul deputaţilor PDL a spus: „Opinia mea personală este că trebuie să fie luate şi astfel de măsuri, dar, aşa cum spune Statutul, nu poate niciun lider, nici măcar preşedintele de partid să hotărască excluderea. Va fi analizată, dacă se va pune această soluţie, în BPN“.

El a vorbit şi despre cazul în care cei care au atacat partidul şi-ar cere scuze.

„Opinia pe care o am este de natura respectării unor decizii pe care le ia partidul. Dacă aceste declaraţii influenţează foarte grav imaginea partidului, poţi să ajungi şi la aceste soluţii, care sunt soluţii extreme, dar prevăzute în orice statut. Dacă între timp colegii noştri retractează, îşi cer scuze, nu ştiu ce a fost în momentul în care au spus, e cu totul altceva“, a precizat Toader.

Mircea Toader a mai spus că niciun lider nu poate să hotărască excluderea cuiva din partid, ci organele de conducere şi organizaţia din care cel vizat face parte.

„Aşteptăm un punct de vedere din partea organizaţiei din care fac aceştia parte. Poate îşi revizuiesc atitudinea. E un semnal pe care l-a tras şi preşedintele Vasile Blaga, îl tragem cu toţii“, a adăugat Mircea Toader.

El a arătat că opiniile trebuie spuse în interiorul partidului, iar cei care fac aceasta în afara formaţiunii se situează şi în afara PDL.

Vicepreşedintele PDL Alin Popoviciu a declarat, marţi, că va propune în şedinţa de luni a BPN excluderea lui Cristian Preda, Teodor Baconschi, Teodor Paleologu şi Daniel Funeriu pe motiv că nu vede de ce trebuie ţinuţi în partid oameni care atacă în fiecare zi PDL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite