Tăriceanu: Iohannis a avut o intervenţie ca eu să fiu schimbat de la şefia Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. FOTO Mediafax
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. FOTO Mediafax

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, la România TV, că iarna trecută preşedintele Klaus Iohannis a avut „o intervenţie“ pentru ca el să fie schimbat din a doua funcţie în stat. Pus să dea mai multe detalii, Tăriceanu a refuzat să dea mai multe detalii, afirmând că atât poate spune în acest moment.

Declaraţia lui Călin Popescu Tăriceanu referitoare la încercarea schimbării sale din funcţia a venit în momentul în care preşedintele ALDE a fost întrebat ce ar putea stricat relaţia dintre ALDE şi PSD. „A mai fost, din câte am aflat, o intervenţie de a strica această relaţie (cu PSD - n.r.) şi nu a reuşit. În iarnă. A cerut Iohannis ca să fiu îndepărtat de la conducerea Senatului”, a spus Tăriceanu.

Fiind întrebat despre detaliile acestei aşa-zise „intervenţii", liderul ALDE a refuzat să facă alte precizări. Acesta s-a limitat în a afirma că „nu poate spune mai multe“ şi nu are în acest moment informaţii complete. Preşedintele Senatului a subliniat că PSD a rămas alături de el în ciuda presiunii puse.  „Până la urmă, încercarea a eşuat. PSD ştiţi ce atitudine a avut şi m-a susţinut", a adăugat Tăriceanu.

Liderul ALDE a comentat şi situaţia lui Victor Ponta, politician care în prezent joacă la două capete, fiind membru de facto în PSD, dar sprijinind din umbră şi PRU-ul condus de Bogdan Diaconu. „Nu cred că va pleca şi părerea mea e că ar fi o greşeală. El e prea mult legat în timp de PSD. Sigur, poate are o anumită nemulţumire, pe care eu poate pot s-o înţeleg din anumite considerente", a spus Tăriceanu.

Fostul lider al PNL a explicat că într-o „postură similară”  s-a aflat şi el, atunci când a plecat de la şefia PNL şi a fost înlocuit de Crin Antonescu. „După ce ai fost preşedintele partidului, şi nu mai eşti, consideri că încă ai un cuvânt de spus, vrei ca punctul tău de vedere să fie auzit, să se ţină seama de el şi sigur că conducerea nou aleasă poate are un punct de vedere diferit, are alte opţiuni, nu eşti întotdeauna în cea mai confortabilă poziţie. E ceva omenesc până la urmă“, a arătat liderul ALDE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite