Surse PNL îl retrage pe Viorel Ilie de pe listele pentru parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Ilie FOTO gov.ro
Viorel Ilie FOTO gov.ro

PNL a decis să-l retragă de pe listele filialei din Bacău pe Viorel Ilie, fost ministru pentru Relaţia cu Parlamentul în guvernele PSD conduse de Grindeanu, Tudose şi Dăncilă, arată surse politice citate de Digi24.

Viorel Ilie ocupa a doua poziţie pe listele PNL Bacău, loc considerat eligibil pentru intrarea în Parlament.

Cu toate astea, liberalii au decis să-l retragă de pe liste, după ce preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat luni seară într-o conferinţă de presă despre includerea lui Ilie pe liste, aducându-i-se în vedere că acesta a fost vizat de o anchetă penală, dar Senatul a respins ridicarea imunităţii.

Adevărul: PNL i-a oferit un loc eligibil la parlamentare lui Viorel Ilie, fost ministru în guvernele PSD girate de Liviu Dragnea. Domnul Ilie a fost vizat şi de o anchetă penală, însă procurorii nu au putut să îl ancheteze pentru că Senatul nu i-a ridicat imunitatea. Întrebarea: Mai e credibil mesajul dumneavoastră anti-PSD şi pro-justiţie, în condiţiile în care PNL, principalul dumneavoastră partener politic, promovează în Parlament astfel de personaje, traseişti cu suspiciuni penale?”, l-a întrebat jurnalistul Adevprul Sebastian Zachman pe preşedintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: Mesajul meu a fost mesajul politicianului Klaus Iohannis şi al preşedintelui României şi a rămas acelaşi, nu mi-am schimbat opinia. Şi noi am discutat, cred că exact dumneavoastră aţi pus întrebarea cu traseismul, acum vreo trei sau patru luni, şi la un moment dat v-am promis că s-a cam terminat cu racolarea şi s-a terminat, după cum am văzut cu toţii. Deci, nu au mai existat racolări, nu au mai existat cooperări şi asta este un fapt. Deci, am spus, am avertizat, lucrurile s-au oprit atunci când a fost nevoie. Mai departe, cu siguranţă, veţi putea să aflaţi de la PNL foarte în detaliu cum s-au făcut listele, fiindcă listele s-au făcut cu oameni din PNL şi candidaţii sunt membri în PNL.

Doar că unii provin din alte partide.

Vă rog să luaţi date de la sursa principală, de la PNL

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite