Cum justifică George Simion protestul AUR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George SImion, copreşedinte AUR  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
George SImion, copreşedinte AUR  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Copreşedintele AUR, George Simion, a declarat, duminică, faptul că protestul organizat de partidul său, deşi realizat într-o perioadă de criză, când la graniţă are loc un război, are în vederea îndepărtarea lui Klaus Iohannis şi evidenţierea unor probleme socio-economice: preţurile la energie şi gaze, cele la RCA şi cele la carburant.

Întreba de ce a organizat AUR mitingul, George Simion a precizat: „Pentru a da jos Iohannis. Împotriva dezmăţului din energie, împotriva preţului de la RCA, împotriva preţului de la carburant. Bineînţeles, suntem atenţi şi la ce se întâmplă şi la graniţele noastre. Suntem alături de cei 500.000 de români din Ucraina. Condamnăm agresiunea rusă, dar regimul Iohannis trebuie dat jos. E acelaşi regim care nu s-a ocupat de dotarea armatei şi ne-a făcut să fim irelevanţi pe scena internaţională. Nu contăm în momentul ăsta din punct de vedere internaţional”, a punctat copreşedintele AUR.

Protestatarii au venit din Ploieşti până în Bucureşti. Potrivit estimărilor Jandarmeriei, circa 2.000 de persoane ar fi venit să protesteze alături de copreşedintele AUR. Simion l-a numit pe Iohannis dictator, şeful statului fiind plasat într-o listă scurtă a liderilor autocraţi, alături de Vladimir Putin şi Viktor Orban.

George Simion a scris pe contul său de Facebook că printre manifestanţii din Piaţa Universităţii au fost infiltraţi „civili violenţi”, sugerând că aceştia ar fi fost aduşi de Jandarmerie. Jandarmeria Capitalei a transmis un comunicat prin care respinge categoric această acuzaţie.

„Jandarmeria dezminte aceste informaţii şi reiterează că nu a folosit şi nu va folosi niciodată astfel de persoane sau strategii. Unitatea noastră are dispozitive specifice constituite cu scopul de asigurare a ordinii publice, respectiv protecţie a participanţilor, având moduri de acţiune bazate exclusiv pe baza atribuţiilor legale şi a situaţiei operative”, a precizat Biroul de presă al Jandarmeriei Capitalei.

Liderii USR şi PNL au criticat gestul AUR, în condiţiile situaţiei tensionate de la graniţa României.

Vă recomandăm şi Ionuţ Stroe: Mitingul de azi al AUR este o nouă provocare la mai multă dezordine şi conflicte sociale. Mesajele sunt de ură şi instigare

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite