Sfârşitul erei Dăncilă. Preşedintele PSD şi-a dat demisia. „Nu e un moment de slăbiciune, e un moment de demnitate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al PSD. Decizia acesteia vine în urma unei şedinţe CEx a partidului, care durează de mai bine de cinci ore.

„A fost un CEx îndelungat. Fiecare coleg şi-a spus opinia cum putem ieşi mai întâriţi pentru a câştiga următoarele alegeri. Am înţeles opinia colegilor mei, faptul că se doreşte o resetare a partidului. Mi-am dat demisia din funcţia de preşedinte al partidului. Nu e un moment de slăbiciune, e un moment de demnitate. E un gest pe care l-am făcut tot ce mi-a stat în putinţă să obţinem un rezultat bun. Această resetare presupune o echipă care să preia conducerea partidului. O altă viziune, un alt program. Le garantez colegilor mei că din această echipă va face parte şi Viorica Dăncilă”, a declarat Dăncilă la finalul şedinţei CEx al partidului.

Prima declaraţie a lui Marcel Ciolacu în calitate de preşedinte PSD: Nu am preluat partidul prin forţă. Nu sunt Liviu Dragnea

După mai bine de cinci ore, Viorica Dăncilă şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte PSD. Decizia acesteia vine după mai multe zile în care tabăra condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, i-a cerut să se retragă. Deşi iniţial Dăncilă era de acord să facă un pas în spate, aceasta s-a răzgândit. În şedinţa CEx, convocată chiar de aceasta ca urmare a scorului dezastruos al PSD-ului de la prezidenţiale, aceasta s-a răzgândit de mai multe ori. De cealaltă parte, Eugen Teodorovici, numărul doi din PSD a încercat să o convingă să rămână în funcţie.

Marcel Ciolacu va fi noul preşdinte interimar al PSD, după demisia. Eugen Teodorovici a renunţat şi el, după îndelungi negocieri, la funcţia de preşedinte executiv al PSD.

La CEx s-a votat o altă funcţie pentru Dăncilă, aceasta primind şefia organizaţiei de femei a PSD, condusă de Rovana Plumb care s-a retras din funcţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite