Senatul a decis. Proiectul de modificare a Constituţiei, privind familia tradiţională, adoptat cu 107 voturi. Referendumul va fi organizat pe 7 octombrie

Senatul a decis. Proiectul de modificare a Constituţiei, privind familia tradiţională, adoptat cu 107 voturi. Referendumul va fi organizat pe 7 octombrie

Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea

Senatul a adoptat, marţi, cu 107 voturi „pentru“, 13 voturi „împotrivă“ şi şapte abţineri,  proiectul legislativ care îşi propune revizuirea articolului din Constituţia României care să prevadă că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul legislativ de modificare a Constituţiei a trecut cu ajutorul voturilor senatorilor PNL, coaliţia de guvernare, PSD-ALDE, neavând numărul minim necesar de 91 de voturi.
 
„Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.
 
De asemenea, o altă modificare introduce la acelaşi articol un nou articol II, cu următorul text: "Revizuirea Constituţiei se supune aprobării prin referendum, organizat potrivit dispoziţiilor art. 151 alin. (3) din Consituţia României, republicată".
 
Referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie va avea loc în 7 octombrie, a anunţat, în 1 septembrie, liderul PSD, Liviu Dragnea. "În primul rând, am dat un vot în Comitetul Executiv de susţinere a acestui obiectiv şi am stabilit care să fie data la care să aibă loc referendum şi s-a stabilit pentru 7 octombrie", a declarat Liviu Dragnea la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: