Premierul Ponta, pe urmele istoriei la Sarmizegetusa, deşi cetatea este închisă, pe timp de iarnă, pentru turiştii obişnuiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta, la Sarmizegetusa FOTO Facebook.com/victor.ponta
Premierul Victor Ponta, la Sarmizegetusa FOTO Facebook.com/victor.ponta

După ce premierul Victor Ponta a publicat, pe contul său de Facebook, o imagine în care apare la Cetatea Dacică Sarmizegetusa, o jurnalistă a atras atenţia că, în această perioadă a anului, accesul vizitatorilor la monument a fost interzis. Potrivit acesteia, şeful Guvernului a fost, însă, privilegiat.

Ultima zi din anul 2013 l-a prins pe Victor Ponta în judeţul Hunedoara. În ajunul Anului Nou, premierul Ponta a publicat, pe contul său de Facebook, o fotografie care îl înfăţişează la Cetatea Dacică Sarmizegetusa din satul Grădiştea Muncelului, judeţul Hunedoara.

„De la unul dintre izvoarele noastre naţionale – Sarmizegetusa Regia – urez la mulţi ani tuturor celor care au urmărit în 2013 acest cont de Facebook (prieteni, colegi, critici, utilizatori ai internetului sau doar curioşi). Le mulţumesc pentru laude şi încurajări, am încercat să înţeleg şi să însuşesc criticile şi am şters insultele; înţeleg că am, în egală măsură, o datorie faţă de toţi cei care trăiesc azi în România!”, a scris Ponta pe reţeaua socială.

În finalul postării, a adăugat că are în vedere şi „reconstrucţia şi prezervarea sitului Sarmizegetusei”, în cadrul proiectului „România 100”.

Accesul vizitatorilor, interzis

Într-un text publicat pe blogul personal, ziarista Dollores Benezic vorbeşte şi ea despre vizita premierului, singurul care a putut vedea Cetatea, la 31 decembrie 2013.

„Dacă ai curiozitatea să vizitezi şi alte zone din minunata noastră ţărişoară, atât de preţuită pe Facebook de bravii noştri politicieni, rişti să ai surprize. Ca mine”, scrie ea.


Panoul cu programul de vizitare al cetăţii, pe drumul care duce spre Sarmizegetusa FOTO dollo.ro

Program Cetate FOTO dollo.ro

Potrivit acesteia, Cetatea Sarmizegetusa a fost însă închisă pentru public la începutul lunii decembrie, urmând să fie redeschisă abia în luna februarie.

„Totuşi, pentru că suntem în România şi pentru că din sens opus tot vin maşini cu numere diverse, ne gândim că programul ăla e făcut să nu fie respectat”, arată ea.

După ce este, însă, întoarsă din drum de către paznic, jurnalista întreabă cum de accesul le este permis unora şi interzis altora.

„Situaţia pare dubioasă, atât din cauza programului absurd ( de ce să fie închis locul ăla trei luni pe an, dacă traficul arată interesul turistic?), cât mai ales din cauza faptului că semnele arată că dincolo de bariera aia se petrece ceva, nu e chiar închis pentru toată lumea”, continuă Benezic.

În cele din urmă, revenită acasă, ea menţionează fotografia publicată de premierul Victor Ponta în faţa monumentului istoric.

„Apoi, pe 31 decembrie, a publicat poza asta, dovedind, dacă mai era nevoie,  că el nu fentează cozile de maşini de pe Valea Prahovei, ca Băsescu, ci confiscă cu totul un obiectiv istoric pe care voiau să-l vadă şi alţi turişti, doar pentru că el e premier şi pentru el se încalcă orice regulă”, conchide Dollores Benezic.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite