Românii sunt umiliţi în diaspora, Meleşcanu pasează decizia la AEP. Ce soluţii propune ministrul de Externe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Melescanu - FOTO Eduard Enea
Teodor Melescanu - FOTO Eduard Enea

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a pasat duminică responsabilitatea pentru românii care stau la cozi în diaspora către Autoritatea Electorală Permanentă, explicând că se pot lua măsuri „foarte rapide” în cazul în care instituţia va decide prelungirea programului de votare. Meleşcanu a venit apoi cu o altă idee, şi anume ca persoanele aflata în încinta ambasadei sau consulatului la ora 21.00 să poată vota şi după această oră.

Ministrul de Externe a precizat într-o intervenţie telefonică la Antena 3 că se pot lua măsuri „foarte rapide” dacă AEP va decide în acest sens.

„Dacă Autoritatea decide că ne încadrăm în litera legii se pot lua măsuri foarte rapide”. (...) O altă posibilitate este să permitem oamenilor care sunt în incintă, în curte, să continue să poată să-şi exprime hotărârea de vot în perioada care va urma, „pornind de la ideea că atunci când a venit în ambasadă, e în curte, nu poţi să îi spui plecaţi acasă”, a explicat Meleşcanu.

Întrebat despre cozile din diaspora, ministrul a spus că votanţii s-au concentrat pe ambasadă şi consulat, şi că ar exista secţii de votare care nu au fost cunoscute de către toată lumea. Meleşcanu a explicat şi că o altă problemă este generată de faptul că românii care lucrează în alte state nu se înscriu în registrul consular de la ambasade şi în acest fel nu se poate face „o estimare corectă” pentru a putea „calibra secţiile de vot astfel încât toată lumea să poată participa la vot”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite