Reacţia lui Vlad Voiculescu după ce a fost surprins fără mască în Parlament: „Îmi cer scuze şi îmi pare rău. Eram singur pe un coridor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii FOTO: Inquam Photos
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii FOTO: Inquam Photos

După ce a fost surprins fără mască în Parlament, ministrul Sănătăţii a transmis că era singur pe hol, participând la o conferinţă video. Vlad Voiculescu a explicat că şi-a dat masca jos pentru a se face mai bine înţeles, dar şi pentru că urma să bea apă. Ministrul susţine că nu a stat de vorbă cu nimeni faţă în faţă, ci doar a venit cineva să îl salute, iar imediat ce a observat că îi lipseşte masca, a pus-o pe faţă.

UPDATE-  Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a explicat, luni, că participa la o conferinţă video şi şi-a dat jos masca pentru a se face mai bine înţeles, moment în care a fost fotografiat de jurnalişti, şi afirmă că „fără îndoială” a greşit, pentru că regulile trebuie respectate.

„Am fost filmat / fotografiat astăzi de jurnaliştii ProTV într-o încăpere a Parlamentului cu masca dată jos de la gură.

Eram într-o conferinţă video mi-am dat jos masca pentru intervenţie, pentru a mă face mai bine înţeles şi pentru că îmi era sete - pentru a comunica mai clar şi pentru a bea apă.

Fără să spun că asta justifică greşeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere - fără nicio persoană la mai puţin de 10 metri în jurul meu. La un moment dat mi-a fost atrasă atenţia şi mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greşit şi toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate.” a scris Vlad Voiculescu, luni, pe Facebook. 


„Îmi cer scuze şi îmi pare rău. Eram singur pe un coridor, într-o încăpere de peste 300 de metri pătraţi, îmi era sete, voiam să beau apă, aveam o sticlă de apă în rucsac şi nu mi-am dat seama. Când a venit cineva să mă salute, eram într-o teleconferinţă cu un europarlamentar din Bruxelles, nu am avut o conversaţie, ci doar m-a salutat. Mi-am pus masca imediat ce mi-am dat seama că nu o am”, a declarat Vlad Voiculescu, pentru Libertatea.

Ministrul Vlad Voiculescu a adăugat că este gata să plătească amenda pentru nepurtarea măştii.

Vlad Voiculescu a fost surprins luni, timp de aproximativ 20 de minute, fără masca de protecţie, timp în care a vorbit la telefon şi s-a salutat cu doi colegi. Potrivit legii, amenda în acest caz este între 500 şi 2.500 de lei.

Citeşte şi: 

Ministrul Sănătăţii, fotografiat fără mască pe holurile Parlamentului

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite