Raluca Turcan calcă pe urmele Vioricăi Dăncilă: ce cuvânt a inventat vicepremierul României VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Turcan, vicepremier al României. FOTO Mediafax Alexandru Dobre
Raluca Turcan, vicepremier al României. FOTO Mediafax Alexandru Dobre

Vicepremierul României, Raluca Turcan, a comis o gafă, luni seară, când în timpul unui interviu a vorbit de românii care nu sunt „delaţionişti”, termenul corect fiind delatori. În perioada în care era premier Viorica Dăncilă a inventat, la rândul său, cuvântul „nagaţionalism”.

„Dacă fac acasă (petreceri - n.r.) cu 20 de oameni este la limita regulii impuse de noi. Dacă fac deja cu 30 de oameni, atunci, dacă organele de control sunt sesizate, aplică amenzi. Aşa este în momentul de faţă decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, statuată prin hotărâre de guvern”, a explicat Raluca Turcan, luni seara, în interviu acordat Digi24.

Întrebată dacă este o soluţie ca lumea să apeleze 112 când vede încălcarea legii, Raluca Turcan a precizat: „Este o practică. Şi nu doar în România. Nu inventăm noi apa caldă şi nu sunt românii mai delaţionişti decât alţi cetăţeni (n.r. - vezi de la 4.00) din lumea aceasta. Şi în Germania, şi în Elveţia, unde sunt sesizate încălcări ale regulilor stabilite intervin organele de aplicare şi de respectare a legii. E ceva absolut firesc. Până la urmă, noi suntem o comunitate şi funcţionăm într-o solidaritate din aceasta care transcede statutul social. Oamenii pot să sesizeze Poliţia, Poliţia aplică legea şi dorinţa noastră este, făcând publice acest măsuri şi pericolele care îi aşteaptă pe cei care încalcă legea, să creştem gradul de conformare”, a completat Raluca Turcan.

 Raluca Turcan nu e primul demnitar de rang înalt care comite o asemenea greşeală. În ianuarie 2019, pe vremea când era premier, Viorica Dăncilă, într-o cuvântare la ceremonia dedicată Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, a spus negaţionalism” în loc de ”negaţionism” (comportamentul celor care neagă Holocaustul împotriva evreilor). 

„În luna martie 2019, vom organiza un eveniment care-şi propune să contribuie la sprijinirea combaterii negaţionalismului şi a Holocaustului, prin reuniunea la Bucureşti a reprezentanţilor celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa şi nu numai, în domeniul istoriei Holocaustului”, a spus premierul Viorica Dăncilă la ceremonia desfăşurată în Parlamentul European.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite