Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte cu premierul Nicolae Ciucă, pentru a discuta despre situaţia de securitate de pe Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte cu premierul Nicolae Ciucă, pentru a discuta despre situaţia de securitate de pe Flancul Estic al NATO

Nicolae Ciuca, Kllaus iohannis FOTO Inquam Photos / George Calin

Presedintele Klaus Iohannis se va întâlni, vineri, la ora 13.00, cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, pentru a discuta situaţia de securitate de pe Flancul Estic al NATO, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întâlnirea va avea loc la ora 13.00. 

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat, în urmă cu o zi, în mesaje transmise pe Twitter, anunţul preşedintelui francez Emmanuel Macron privind disponibilitatea acestei ţări de a participa la prezenţa militară avansată a NATO în România şi "anunţul explicit" al şefului statului american, Joe Biden, privind sporirea prezenţei militare americane, "dacă situaţia de securitate se deteriorează".

Preşedintele francez Emannuel Macron a anunţat miercuri seară disponibilitatea Franţei de a participa la o prezenţă militară avansată a NATO în România.

`Am arătat disponibilitatea noastră de a merge mai departe, în cadrul NATO, de a ne angaja în noi misiuni şi de a ne asuma responsabilitatea în misiuni de tip prezenţă avansată, consolidată, mai ales în România”, a declarat preşedintele francez.  într-un discurs în faţa militarilor din Haguenau (Alsacia).

Şi preşedintele SUA Joe Biden a declarat, într-o conferinţă de presă, că va fi crescută prezenţa militară în Polonia şi România, în contextul situaţiei de la frontierele Ucrainei, pentru că există o obligaţie în termenii Articolului 5 din Tratatul NATO, de a apăra aceste state, precizând că nu există o astfel de obligaţie faţă de Ucraina, deşi situaţia acesteia este îngrijorătoare.

Citeşte şi: Iohannis: Salut disponibilitatea Franţei de a participa la prezenţa militară avansată a NATO în România

Iohannis: Salut anunţul preşedintelui Joe Biden privind creşterea prezenţei militare a SUA în România

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările