Predoiu şi Falcă, confruntare directă pentru prezidenţiale."Trebuie să continuăm proiectul început de Băsescu" vs "Am curajul să mă confrunt cu stânga"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Falcă li Cătălin Predoiu se bat pentru a participa la alegerile prezidenţiale Foto:
Gheorghe Falcă li Cătălin Predoiu se bat pentru a participa la alegerile prezidenţiale Foto:

Cătălin Predoiu şi Gheorghe Flacă, cei doi candidaţi ai PDL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale din 2014, s-au înfruntat într-o discuţie directă, faţă în faţă, la Palatul Parlamentului. Confruntarea a fost moderată de Dan Suciu, fostul purtător de cuvând al premierului Mihai Răzvan Ungureanu.

UPDATE Dezbaterea a luat sfârşit.

UPDATE Vasile Blaga a închis confruntarea dintre cei doi democrat-liberali: "Le mulţumesc tuturor membrilor de partid care au votat astăzi.Avem nevoie de un candidat pentru Cotroceni, iar el va fi cel votat de dvs. Nu credeam că poate fi ceva mai rău decât vremea lui Năstase, dar iată că se poate", a spus Blaga.

UPDATE Cătălin Predoiu: Mi-ar plăcea să-l văd mai des pe Ghiţă Falcă la Bucureşti. AR fi mai bine şi pentru el, şi pentru partid.

UPDATE Cătălin Predoiu a fost întrebat dacă intenţionează să fie un preşedinte-jucător. " Un preşedintre trebuie să fie şi jucător, şi unificator. Câteodată, chiar şi spectator. Vreau unitate dreptei în tranşee."

UPDATE Gheorghe Falcă: Modelul trebuie să fie Traian Băsescu, acest mare om de stat.

UPDATE Cătălin Predoiuu are şi o mică galerie în sală.

UPDATE Dezbaterea a început. Fiecare candidat îşi prezintă proiectul în maximum 20 de minute.

UPDATE Filmuleţul de prezentare al lui Cătălin Predoiu s-a blocat înainte de a-şi susţine discursul.

Predoiu: În cele două luni, alături de prietenul meu Ghiţă Falcă am întâlnit mii de membri de partid, dar şi oameni din afara partidului. Parlamentarii au dat un nou asalt împotriva statului de drept. În timp ce Ponta se întâlnea cu preşedintele SUA, uneltele sale politice hăcuiau democraţia. Dacă USL continuă pe acest drum, nu avem decât o singură şansă: să ne ridicăm şi să luptăm pentru că nu este timp de pierdut. Domnii Ponta şi Antonescu vor avea în mine cel mai înverşunat adversar. Sunt gata să le ofer un război perpetuu şi total celor care atentează la generaţiile celor care vin. Trebuie să continuăm proiectul din 2004 de apărare a Justiţiei, început de PDL şi de preşedintele Traian Băsescu. Justiţie independetă: acesta este primul pas către Cotroceni. Sunt prea mulţi tineri care nu mai au visuri, care fac favoruri sexuale. Nu am mai putut să stau şi să privesc când ţara e la greu.

UPDATE Gheorghe Falcă: Trebuie să schimbăm raportul între politică şi stat. Sunt interesat de al treilea proiect de ţară: societate vie. Primul reper: cetăţeanul: Al doilea: familia. Al treilea: patria. Al patrulea: Europa. Avem nevoie de un partid cu mulţi cetăţeni aplecat pe valorile de dreapta. Agricultorul român trebuie să voteze cu dreapta. Pentru mine, zidarul, tâmplarul, agricultorul sunt oamnei de dreapta. Noi, cei din dreapta, trebuie să dăm independenţă acestor comunităţi. Guvernul Ponta ne-a descentralizat şi am obţinut o dependenţă mai mare de CJ. Parlamentul României a avut ieri ziua mondială a dreptului mai presus de lege. Aş fi putut să stau acasă, dar am venit în acestă dezbatere pentru că sunt interesat de valorile de dreapta. Acasă la mine, stânga este în Opoziţie. Am curajul să mă confrunt cu stânga. Istoria va consemna oamenii destoinici şi faptele mari.

Dezbaterea este organizată în sala în care a vorbit şi premierul Chinei. Conducerea PDL a mobilizat delegaţi din toată ţara pentru a asista la confruntarea directă dintre Predoiu şi Falcă. Înaintea dezbaterilor, Falcă şi-a lansat şi o carte, referitoare la valorile familiale.

La alegerile interne organizate în teritoriu, Cătălin Predoiu, candidatul susţinut de Vasile Blaga a câştigat majoritatea confruntărilor. De partea cealaltă, Gheorghe Falcă a ieşit învingător la Arad şi la Cluj.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite