Predoiu, despre Gerea: Înţeleg că nu are nicio tangenţă cu economia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Predoiu nu crede în competenţele liberalului Gerea. FOTO Marian Iliescu
Cătălin Predoiu nu crede în competenţele liberalului Gerea. FOTO Marian Iliescu

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat că Andrei Gerea, propus de PNL ministru al Economiei, este „un parlamentar respectabil“, dar care nu are nicio tangenţă cu domeniul economiei.

„Remarcăm dificultatea USL de a găsi cadre competente pentru guvernarea ţării. Mi se părea că aceste partide care au promis marea cu sarea, anul trecut, să aibă şi echipamentul necesar pentru guvernare. Din păcate, guvernarea însemană mai mult decât doi oameni care vorbesc la televizor prin rotaţie sau simultan la talk show-urile de seară“, a precizat Cătălin Predoiu, într-o conferinţă de presă, după şedinţa BPN al PDL.
El a spus despre Andrei Gerea că „speră să se califice dacă nu e calificat“.

„În general, un ministru ar trebui să fie competent, să cunoască domeniul, să nu aibă probleme de integritate sau probleme penale şi să nu aibă conflicte de interese economice cu domeniul pe care-l gestionează. Din câte am înţeles, a fost destul de dificil să găsească un astfel de om, rămâne de văzut dacă are competenţele necesare, pentru că înţeleg că nu are nicio tangenţă cu domeniul respectiv, e un parlamentar respectabil, rămâne de văzut dacă va performa sau nu“, a mai spus Predoiu despre Andrei Gerea.

Andrei Gerea a fost propus de PNL pentru postul de ministru al Economiei, în urma demisiei lui Varujan Vosganian, în 7 octombrie. Interimatul funcţiei a fost asigurat de vicepremierul Daniel Chiţoiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite