Ponta i-a propus lui Iohannis un loc în Guvern, însă primarul sibian a refuzat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Municipiului Sibiu, Klaus Iohannis
Primarul Municipiului Sibiu, Klaus Iohannis

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a confirmat ieri că a refuzat un postul de ministru pe care i l-a propus Victor Potna în întâlnirea de luni de la Palatul Victoria.

UPDATE 12.35 "N-a fost niciodată vorba despre portofoliul de la Externe", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore. Aceasta a precizat că edilul sibian va face mâine o conferinţă de presă pe această temă.

Ponta şi Iohannis s-au întâlnit luni la Palatul Victoria, unde discuţiile s-au axat pe teme politice şi administrative. Cei doi oficiali au discutat despre construcţia unui spital de urgenţă la Sibiu, scrie tribuna.ro.

Informaţia potrivit căreia Ponta i-ar fi propus un loc în Guvern a fost confirmată ieri de Iohannis. De asemenea, primarul sibian n-a dorit să facă mai multe comentarii pe acest subiect, însă a ţinut să precizeze că a refuzat propunerea.

"Nu i-am propus niciodată dlui Iohannis funcţia de ministru de Externe", a declarat premierul într-o intervenţie telefonică la România TV. "N-am discutat niciodată cu dl Iohannis să fie ministru de Externe, nu şi-a dorit aşa ceva şi subiectul nu există", a mai spus premierul.

Aceasta este a doua oară când Iohannis primeşte o ofertă de a face parte din Guvernul României. Primarului sibian i-a mai fost propus postul de ministru al Educaţiei, pe care l-a refuzat.

În 2009, Iohannis a fost propus de majoritatea parlamentară pentru postul de premier, însă preşedintele Traian Băsescu n-a fost de acord cu numirea acestuia în fruntea Executivului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite