Ponta: În politica externă, ţin cu partenerii europeni şi americani, nu cu tot felul de dictatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Gov.ro
Premierul Victor Ponta FOTO Gov.ro

Premierul Victor Ponta a comentat declaraţiile făcute marţi de preşedintele Traian Băsescu şi a oferit o explicaţie privind motivul intervenţiei: liderul de la Cotroceni ar fi „supărat“ pentru că nu este primit în vizitele oficiale.

„Sunt poziţii pe care le avem împreună cu aliaţii noştri, atât cei europeni, cât şi transatlantici. Eu prefer să ţin cu partenerii noştri europeni şi americani, nu cu tot felul de dictatori, şi nu o să mă feresc să spun această poziţie care este a Guvernului, în folosul României. Până la urmă, supărările preşedintelui, că nu-l primeşte nimeni, nu cred că fac obiectul raporturilor constituţionale. Probabil că toată lumea ştie că a fost demis anul trecut şi e normal să nu-l prea primească nimeni“, a spus Ponta în şedinţa Guvernului.

El i-a cerut ministrului de Externe, Titus Corlăţean, să reprezinte ţara cât se poate de bine, la nivel european, adăugând că va încerca acelaşi lucru, din postura de prim-ministru.


Anterior, preşedintele Traian Băsescu l-a criticat aspru pe Victor Ponta şi a invocat, în acest sens, o serie de prevederi ale acordului de colaborare instituţională, referitoare la politica externă a României. Potrivit liderului de la Cotroceni, premierul ar fi încălcat prevederile respective.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite