Ponta: „Îl voi susţine pe Iohannis atât în funcţia de ministru de Interne, cât şi în cea de vicepremier“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a reconfirmat, marţi dimineaţă, că îl va susţine pe primarul Sibiului Klaus Iohannis atât pentru funcţia de ministru de Interne, cât şi pentru cea de vicepremier.

„Îl voi susţine. Este un câştig atât pentru functia de ministru de Interne, cât şi pentru funcţia de vicepremier altfel nu am merge în Parlament“, a spus Ponta, prezent la cea de-a doua ediţie a Forumului de afaceri Franţa-Europa de Sud-Est, organizat de Ambasada Franţei în România. 

Premierul a mai spus că astăzi se vor relua negocierile în cadrul USL privind situaţia lui Klaus Iohannis. 

Preşedintele PSD Victor Ponta, preşedintele PNL Crin Antonescu şi preşedintele PC Daniel Constantin s-au reunit luni, într-o şedinţă de urgenţă a USL, la Vila Lac 1, pentru a stabili preluarea funcţiei de vicepremier de către Klaus Iohannis.  La şedinţă au fost prezenţi şi cei doi vicepremieri Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea, dar şi Dan Voiculescu, preşedintele fondator al PC. 

„Am stabilit pentru mâine o întâlnire, tot în conducerea USL, la care vine toată lumea pregătită cu propunerile pe care doreşte să le facă, altele decât cele pe care le-am făcut noi.  După aceea, presupunând acordul părţilor, se poate convoca Parlamentul în şedinţă comună şi se poate aproba noua structură a Guvernului. PNL a decis să fiu vicepremier, ceea ce voi fi", a spus Iohannis.

Pentru a-l numi pe Klaus Iohannis vicepremier, Guvernul condus de Victor Ponta va cere din nou votul de încredere al Parlamentului, ceea ce echivalează, practic, cu naşterea unui nou Executiv.

USL pregăteşte Guvernul Ponta III

„PNL a propus ca eu să preiau funcţia de vicepremier şi ministru de Interne, lucru care nu se potriveşte cu actuala structură a Guvernului. În concluzie, trebuie modificată structura Guvernului, lucru pe care îl poate face doar Parlamentul“, a explicat Iohannis.

Antonescu: Conferinţa lui Iohannis, de manual, perfect, chirurgical, laparoscopic, nu curge sânge

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că apariţia publică a lui Klaus Iohannis în conferinţa de presă de astăzi a fost „de manual, perfect, chirurgical, laparoscopic, nici nu curge sânge“.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite