PNL l-a înlocuit pe Dan Motreanu cu Ludovic Orban în conducerea Camerei Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii au votat pentru numirea deputatului PNL Ludovic Orban în funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce liberalul Dan Motreanu a demisionat ca urmare a problemelor penale.

Ludovic Orban a fost validat în această funcţie cu 210 voturi "pentru" şi 34 "împotrivă". Ludovic Orban primeşte funcţia cu ajutorul PNL după ce, la începutul sesiunii parlamentare, a pierdut competiţia internă pentru un nou mandat de lider al grupului PNL, în favoarea lui Eugen Nicolăescu, la o diferenţă de un singur vot.

Orban îl înlocuieşte pe Dan Motreanu, care şi-a dat demisia ca urmare a trimiterii sale în judecată. Dan Motreanu, şi fostul consilier prezidenţial, George Scutaru, au fost trimişi astăzi în judecată de procurorii DNA, fiind acuzaţi de spălarea banilor.

Potrivit rechizitoriului DNA, în cursul anului 2008, o persoană cu funcţie de conducere în administraţia locală – denunţător în prezenta cauză (este vorba de Cristinel Bîgiu, preşedinte al CJ Buzău n.r.)- ar fi pretins şi primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafeţe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.

Procurorii arată că din suma de 700.000 euro, bani primiţi efectiv de Bîgiu, acesta le-ar fi remis lui George Scutaru şi Dan Motreanu, sumele de 170.000 euro, respectiv 250.000 euro, conform unei înţelegeri anterioare. “Ambele sume au fost date în acelaşi scop, respectiv pentru finanţarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale şi generale), a candidaţilor partidului (este vorba de PNL - nr.r) din care fac parte cele două persoane ultim menţionate”, susţin procurorii DNA.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite