PMP este „extrem de nemulţumit“ de programul de guvernare al PNL şi pune noi condiţii pentru susţinerea lui Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Tomac FOTO Facebook
Eugen Tomac FOTO Facebook

Preşedintele PMP Eugen Tomac a anunţat duminică, după şedinţa Colegiului Naţional, că parlamentarii formaţiunii sale vor vota în favoarea învestirii Guvernului Orban doar dacă PNL acceptă mai multe condiţii „în interesul României. Printre acestea se numără atenţia pentru proiectele de infrastructură şi Sănătate, dar şi eliminarea pensiilor speciale. „Pensiile speciale sunt un furt”, a subliniat Tomac.

Tomac a transmis în numele colegilor săi că întregul partid a fost „extrem de nemulţumit” că în programul de guvernare al PNL nu se regăsesc şi propunerile făcute de PMP, precum alegerea primarilor în două tururi, desfiinţarea Ministerului Român de Pretutindenţi şi faptul că nu a fost înfiinţat o structură pentru relaţia României cu Republica Moldova.

„În primul rând vrem să ne exprimăm profunda nemulţumire pentru că nu găsim în programul prezentat ce PNL propunerea referitoare la alegerea primarilor în două tururi. De asemenea, ne exprimăm profunda nemulţumire pentru faptul că a fost desfiinţat Ministerul Românilor de Pretutindeni în condiţiile în care avem peste 3,5 milioane de români la muncă peste hotare (…). De asemenea, la 30 de ani de la căderea comunismului şi în anul în care UE a adoptat o rezoluţie prin care a condamnat Pactul Ribbentrop-Molotov, considerăm că era momentul cel mai oportun pentru ca naţiunea română să dea un mesaj de demnitate pentru românii de peste Prut şi să înfiinţeze un minister al reîntregirii”, a declarat Eugen Tomac.

Mai departe, Tomac a transmis că PMP va decide să sprijine Guvernul Orban, pentru a nu prelungi criza plitică în care se află România. Cu toate asta, PMP pune o serie de noi condiţii.Victoria:

„Ţinând cont, însă, de situaţia în care se află ţara şi de convingerea cu care am votat moţiunea de cenzură, vreau să fac unele precizări: Toţi parlamentarii PMP vor vota pentru învestirea Guvernului Orban în următoarele condiţii:

  • Cerem premierul desemnat şi PNL să acorde o atenţie sporită proiectelor mari de infrastructură care au fost blocate în ultimii ani de nesătuii din PSD. Acest guvern trebuie să acorde o prioritate zero marilor proiecte de infrastructură.
  • De asemenea, vom condiţiona votul nostru de solicitarea ca viitorul cabinet să pregătească, şi în relaţia cu Comisia Europeană, dar şi cu resurse de la bugetul de stat, un amplu proiect de extindere a reţelei de gaze către cetăţeni.
  • Sănătatea a fost tratată ca o problemă superficială de către toate guvernele. Viitorul guvern are obligaţia şi vom condiţiona acest lucru, să acorde atenţie sporită reformei în Sănătate. Nu mai putem improviza. Avem obligaţia să luăm măsuri ferme pentru ţara noastră.
  • De asemenea, PMP are un proiect de lege prin care cerem să se implementeze transparenţa totală în administraţie. Toate contractele semnate de instituţiile statului, că sunt ministere, agenţii, consilii judeţene, companii de stat, primării, să publice totul, de la contracte la facturi. Avem nevoie de această transparenţă pentru a reclădi această încredere între cetăţean şi stat.
  • Pensiile speciale sunt un furt. Cei care beneficiază de pensii speciale trebuie să înţeleagă că pot primi atât cât au contribuit”, a precizat liderul PMP la finalul şedinţei de duminică”, a afirmat Eugen Tomac.  
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite