PDL susţine retragerea subvenţiei şi păstrarea ajutorului pentru încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Democrat-liberalii au anunţat că susţin Guvernul în decizia de a retrage subvenţia de încălzire şi de a păstra ajutorul pentru încălzire, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, după şedinţa Biroului Permanent Naţional.

"Este o decizie corectă pentru că opreşte sistemul de 20 de ani în care erau situaţii unde un şomer era sprijinit de stat pentru facturi la încălzire în aceeaşi măsură în care era sprijinit, să zicem, Dan Voiculescu", a afirmat Sever Voinescu.
El a spus că era "o notă de incorectitudine" şi a explicat că există o mare diferenţă între subvenţie şi ajutorul de încălzire şi PDL se aştepta ca "Opoziţia să o ştie". "Subvenţia este o sumă de bani care se acordă la preţul agentului termic, iar ajutorul este o sumă de bani cu care Guvernul sprijină persoanele aflate în dificultate. Ne-am fi aşteptat ca socialiştii să aprobe măsura Guvernului, dar incompetenţa îi face să nu înţeleagă această diferenţă", a adăugat Voinescu. Potrivit liderului PDL, Guvernul va majora suma alocată în contul ajutorului pentru încălzire de la 120 de milioane de lei lei anul trecut, la 345 de milioane de lei.
Voinescu a mai adăugat că se măreşte de la 615 lei la 786 lei pe membru de familie şi plafonul de venituri pentru cei care vor beneficia de ajutor de încălzire. Măsurile îi vizează pe cetăţeni care primesc serviciile de la CET-uri, iar pentru cetăţenii care au centrale proprii sau se încălzesc cu cărbune, situaţia nu se schimbă.
Purtătorul de cuvânt al PDL a respins acuzaţiile Opoziţiei, potrivit cărora banii pentru încălzire ar ajunge la primăriile PDL, nu şi la primăriile PSD, arătând că acest lucru este "o prostie".
Co-preşedintele USL, Victor Ponta, a declarat că eliminarea subvenţiei pentru încălzire este o măsură strict politică, prin care Puterea atacă primarii PNL şi PSD din oraşe.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite