PDL: „Florin Cioabă a fost un exemplu de lider care a luptat împotriva prejudecăţilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mulţi politicieni au transmis mesaje de condoleanţe pentru moartea lui Florin Cioabă FOTO Arhiva Adevărul
Mai mulţi politicieni au transmis mesaje de condoleanţe pentru moartea lui Florin Cioabă FOTO Arhiva Adevărul

PDL are numai cuvinte de laudă la adresa regelui autopraclamat al romilor, Florin Cioabă, care a încetat din viaţă duminică, vestea morţii lui Cioabă fiind primită cu profundă tristeţe de către democrat-liberali.

„PDL a primit cu profundă tristeţe vestea încetării din viaţă a lui Florin Cioabă. Lider al comunităţii rome, Florin Cioabă s-a ocupat o viaţă întreagă de situaţia romilor pe care a prezentat-o cu incomparabilă dăruire“, se arată într-n comunicat al PDL, remis Mediafax.

PDL îl consideră pe Florin Cioabă un model de conducător. „Florin Cioabă a luptat cu succes împotriva prejudecăţilor şi a promovat valorile culturale ale romilor. A fost un exemplu de lider comunitar şi un promotor al identităţii şi tradiţiilor rome. Florin Cioabă a fost un modernizator care a transmis în comunitatea romă un mesaj în care valoarea educaţiei joacă un rol esenţial“, mai precizează sursa citată.

Şi Partidul Social Democrat (PSD) a transmis un mesaj de condoleanţe familiei Cioabă, în care îşi exprimă regretul pentru pierderea suferită de aceasta, dar şi de comunitatea romă.

La doar câteva minute după aflarea veştii că Florin Cioabă s-a stins din viaţă, preşedintele Traian Băsescu şi fostul şef al statului, Ion Iliescu, au transmis condoleanţe familiei. Ion Iliescu consideră că moartea lui Florin Cioabă este o pierdere reală pentru comunitatea romilor.

Florin Cioabă, autointitulat regele romilor, a murit duminică în timp ce era internat într-un spital din Antalya, precizează Centrul Creştinilor Romi. Acesta a încetat din viaţă, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge.

Materiale pe aceeaşi temă:

PSD, mesaj de condoleanţe pentru familia lui Florin Cioabă

Reacţiile politicienilor după moartea lui Cioabă. Băsescu: „A fost un adevărat lider şi un sprijin pentru comunitatea romă“

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite