Oprişan, mesaj pentru Dragnea: E nevoie de democratizarea vieţii interne de partid. Administraţia centrală trebuie restructurată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat, marţi, că este nevoie de democratizarea vieţii interne de partid, iar administraţia centrală trebuie restructurată.

Întrebat dacă în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) de luni i-a reproşat lui Liviu Dragnea că ia singur deciziile în partid, Marian Oprişan a declarat: „Nu i-am reproşat preşedintelui Dragnea o asemenea chestiune. Eu am militat întotdeauna, fiind om de partid, iubind PSD pentru că aici m-am consacrat ca şi politician, am spus foarte clar că este nevoie de democratizarea vieţii interne de partid, în aşa fel încât deciziile să fie luate colectiv. Pe de altă parte, cred cu tărie că în România administraţia centrală trebuie restructurată, că e un aparat foarte mare. În continuare, după 28 de ani, avem aceeaşi administraţie pe care ne-a lăsat-o Nicolae Ceauşescu. În ţările cu democraţii consolidate, raportul de personal între autorităţile locale şi autorităţile centrale este de două treimi administraţie locală şi o treime administraţie centrală. Numai în România este invers“, potrivit News.ro

Oprişan a declarat că scrisoarea lui Niculae Bădălău merită să fie dezbătută în partid: „Opiniile domnului preşedinte executiv Nicolae Bădălău spuse în acel document merită să fie luate în discuţia CEx şi puse în dezbaterea partidului (...). Suntem un partid viu, în care evident că suntem uniţi, dar e nevoie de diversitatea opiniilor noastre“.

Preşedintele CJ Vrancea a respins însă ideea unei conduceri colective a PSD. ”Astea sunt poveşti cu conducerea colectivă. Noi suntem un partid care nu este structurat pe o conducere colectivă”, a afirmat Oprişan. „Au fost nişte pauze în desfăşurarea şedinţelor BPN, dar acest lucru s-a rezolvat operativ în urma şedinţei de ieri”, a mai declarat Marian Oprişan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite