Mihai Fifor: Mă gândesc foarte serios la să candidez la preşedinţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Fifor FOTO Inquam / Octav Ganea
Mihai Fifor FOTO Inquam / Octav Ganea

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, a scris pe Facebook că ia în calcul o candidatură la alegerile prezidenţiale din toamnă.

El a făcut această afirmaţie într-un comentariu la postarea de pe contul său de Facebook referitoare la cazul Sorinei, fetiţa de 8 ani luată cu mascaţii din casa asistenţilor maternali. 

Întrebat de nu ia în calcul posibilitatea de a candida la preşedinţia României, Mihai Fifor a răspuns „Mă gândesc foarte serios la această posibilitate“.

captura

Mihai Fifor s-a alăturat politicienilor care au rezumat la procurori scandalul adopţiei Sorinei.

„Despre tulburătorul caz al Sorinei de la Mehedinţi aş sublinia un singur lucru: asta se întâmplă când o societate ajunge să îşi rezolve toate problemele doar cu procurorii!

Ne dezumanizăm, ne brutalizăm şi vedem copii traumatizaţi de acţiunile „în forţă”! Pierdem din vedere esenţialul: legile sunt făcute ca să ne protejeze copiii, nu să-i traumatizeze!

Cazul de la Mehedinţi era o chestiune de drept civil, nicidecum de penal.

Iar protecţia şi binele Sorinei, în interesul superior al copilului, trebuiau să fie principala grijă a „oamenilor legii”, cum greşit am ajuns să-i numim pe cei care ar trebui să acţioneze nu doar după litera legii, ci şi în spiritul ei.

Dincolo de toate aceste opinii, unele mai tehnice, altele doar emotionale, ramane un copil bulversat in profunzimea sufletului lui. Un copil care va trai mereu cu nesiguranta ca, poate maine, altii mascati vor veni si o vor smulge de langa cei pe care, in timp, cu efort si cu mii de intrebari, ii va numi "mama" si "tata".

Iar cand strici sufletul unui copil, numai Dumnezeu te mai poate ierta. Oamenii nu mai au cum...“, a scris Fifor pe Facebook. 

    

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat sâmbătă că de săptămâna viitoare vor începe sondajele în PSD, privind candidatul social-democraţilor la prezidenţiale, iar listele sunt deschise până în acel moment.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a anunţat, în timpul şedinţei PSD de la Neptun, că va candida în competiţia internă pentru a fi propunerea social-democraţilor pentru prezidenţialele din 2019. El este al treilea candidat pentru competiţia internă, până în prezent fiind anunţaţi liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, şi deputatul Liviu Pleşoianu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite