Liderul PPE denunţă procedurile „inacceptabile“ şi „fără precedent“ contra Codruţei Kovesi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manfred Weber
Manfred Weber

Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European (PPE) pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, a exprimat preocupare în legătură cu procedurile care o vizează pe Laura Codruţa Kovesi, avertizând că ar putea cere o dezbatere în viitoarea legislatură a Parlamentului European.

"Sunt foarte preocupat în legătură cu informaţiile din presă despre procedurile judiciare împotriva Laurei Kövesi, candidatul Parlamentului UE pentru a deveni procuror şef al UE. Aceste lucruri sunt sunt total inacceptabile în Europa şi fără precedent pentru un stat care deţine Preşedinţia Consiliului UE", a declarat Manfred Weber prin Twitter.

"Fac apel la ceilalţi membri ai Consiliului să se pronunţe împotriva acestei situaţii, iar Comisiei Europene îi cer să garanteze că procedura de selecţie este corectă şi independentă. Aşteptăm o reacţie puternică din partea vicepreşedintele Comisiei Europene cu responsabilitate în acest domeniu, Frans Timmermans", a adăugat Manfred Weber.

"Dacă procedurile judiciare împotriva domnişoarei Kövesi nu sunt anulate, vom cere o dezbatere în viitoarea sesiune plenară a Parlamentului European. De asemenea, le cerem urgent grupurilor PES/PSE şi ALDE să ia atitudine contra partidelor-surori din cadrul Guvernului român", a precizat Weber.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan susţine că PSD a apelat „la coada de topor din justiţie, secţia de investigare a magistraţilor“, pentru a bloca numirea Laurei Codruţa Kovesi în fruntea Parchetului European. „Riscăm să vadă toată Europa că România este condusă după placul şi în interesul unui infractor“, spune liberalul.

Europarlamentarul PNL Marian Jean Marinescu susţine, într-o declaraţie pentru Adevărul, că măsura controlului judiciar, dispusă de procuorul Adina Florea pentru Laura Codruţa Kovesi, ar putea provoca o amânare a negocierilor dintre Parlamentul European şi Consiliul UE pe tema şefiei Parchetului European. Următoarea rundă de negocieri la Bruxelles va avea loc săptămâna viitoare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite