Macovei vrea să plece de la Bruxelles la Cotroceni: „Când vrei să câştigi alegerile trebuie să te duci cu cel mai bun general“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul Monica Macovei
Europarlamentarul Monica Macovei

Europarlamentarul PDL Monica Macovei mai speră încă să-i fie luată în calcul solicitarea de a fi inclusă în procesul de selecţie a candidatului dreptei la alegerile prezidenţiale. Alianţa Creştin Liberală (ACL), formată din PNL şi PDL, îşi va anunţa prezidenţiabilul pe 5 august.

„Încă sper în înţelepciunea lor, pentru că atunci când vrei să câştigi alegerile trebuie să te duci cu cel mai bun general. Când vrei să câştigi alegerile trebuie să te duci cu cel mai bun general. Am cerut să fiu inclusă în porcesul de selecţie a noii realităţi politice, a noii construcţii de dreapta, şi am fost refuzată până acum, până în acest moment. Eu sunt calmă, eu am răbdare până pe 5 august, când se încheie procesul de sondare, de analiză sociologică, am înţeles. Aştept, poate că vor face, cred că e obligatoriu să facă acest lucru, dacă vor să câştige alegerile forţele de dreapta, cum şi eu vreau“, a precizat Monica Macovei, la B1 TV.

Europarlamentarul PDL pune la îndoială şi capacitatea celor doi candidaţi care se luptă pentru statutul de prezidenţiabil al dreptei. „Eu spun atât: că în acest moment materialul de campanie pe care-l avem, fibra de campanie este moale, vorbesc de capacitatea candidaţilor. Eu nu pronunţ nume, eu nu am dispute personale cu niciunul dintre ei, e vorba de principii. Nu e vorba de orgoliu, de nimic altceva. E normal să fie mai mulţi, nu numai trei, şi alţii care au şanse şi să întrebăm oamenii «Din ăştia patru, cinci, care vă place?»“, a mai spus Macovei.

Vasile Blaga, liderul PDL, a respins posibilitatea susţinerii unui alt prezidenţiabil decât Cătălin Predoiu. „Mergem în analiză cu domnul Cătălin Predoiu. Nu ne-a sunat doamna Macovei. PDL şi-a desemnat în cel mai democratic mod cu puţinţă candidatul la Preşedinţie. PNL urmează să aleagă astăzi candidatul care va intra cu domnul Cătălin Predoiu în sondaj. Aici nu-i pe toane, iar dânsa respectă Regulamentele“, spunea Blaga, în urmă cu o săptămână.

Inflaţie de doritori în PDL

În ultimele zile, în PDL lucrurile au început să se precipite. Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, care astăzi a fuzionat prin absorbţie cu PDL, a anunţat că nu renunţă la candidatura la Preşedinţie. „Vrem să fim rezonabili. Dacă este vorba de sondaje, acestea îl evidenţiază cu potenţial de victorie pe Klaus Iohannis. Pe locul doi sunt eu, pe locul trei, Cătălin Predoiu”, a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu.

Pe ultima sută de metri, şi Monica Macovei vrea să fie luată în calcul în sondajele pentru desemnarea  prezidenţiabilului dreptei. „Cer să fiu inclusă în procesul de selecţie a candidaţilor dreptei pentru prezidenţiale“, a scris Macovei, pe Facebook.

Citeşte şi:

Crin şi Klaus. Dragostea durează un an şi cinci luni

Sondaj PNL: Iohannis are potenţialul cel mai bun pentru prezidenţiale

UPDATE Liberalii discută azi sondajul privind prezidenţiabilul PNL. Antonescu refuză să participe la şedinţă

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite