Liderul USR Sulina a demisionat după ce l-a atacat pe Ivan Patzaichin, numindu-l „prietenul ciumei roşii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele USR Sulina, Mirel Constantin, şi-a dat demisia din funcţie după atacul său la adresa lui Ivan Patrzaichin, anunţă liderul filialei judeţene USR Tulcea, Eugen Terente.

„Regret comentariile făcute de Mirel Constantin la adresa lui Ivan Patzaichin, ele nu reprezintă poziţia alianţei. Munca lui Ivan Patzaichin a inspirat generaţii întregi şi este un exemplu pentru toţi locuitorii Deltei. Preşedintele USR Sulina şi-a dat, astăzi (luni-n.r.), demisia din funcţie în urma comentariilor sale. Amintim că alianţa USR PLUS a propus, în premieră, un proces transparent şi consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD). USR PLUS consideră că viitorul guvernator al Deltei Dunării şi echipa sa trebuie să regândească rolul ARBDD prin armonizarea obiectivelor economice, de mediu, de patrimoniu natural şi cultural implicând în decizii comunităţile locale şi asociaţiile civice”, a precizat pe Facebook Eugen Terente.

Mirel Constantin l-a criticat în ultimă zile pe fostul canoist român, spunând despre numirea acestuia la grupul consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării că echivalează cu „lupul paznic la oi”. Fostul preşedinte USR Sulina a mai scris că Patzaichin „este prietenul ciumei roşii”.

„USR PLUS Tulcea are om pentru această funcţie politică. Pentru ce apelează USR PLUS la astfel de tertipuri din care nu va câştiga nimic? Noi, membrii USR PLUS din Deltă ne simţim dezamăgiţi de faptul că nu am fost consultaţi”, a adăugat Mirel Constantin.

Ulterior, Ivan Patzaichin a anunţat că se retrage din grupul consultativ, precizând că este surprins de violenţa atacurilor la adresa sa pe acest subiect.

„Cred foarte tare în ideea de a decide transparent, printr-un proces de consultare, cine să fie guvernatorul ARBDD. Tocmai de aceea am acceptat să fiu parte din acest proces, însă am fost surprins de violenţa atacurilor la adresa mea pe acest subiect. Sunt mulţi oameni de calitate în Tulcea, şi sunt convins că vor găsi posibilitatea de a colabora şi fără mine. Aşa că mă voi retrage din această activitate. Eu n-am avut niciodată alte interese decât de a contribui la dezvoltarea Deltei şi la bunăstarea oamenilor săi. Nu doresc să trebuiască să dovedesc mereu şi mereu acest lucru, sau prin prezenţa mea să pun în pericol acest proces. Sper să continue această consultare, să ducă la rezultate frumoase şi le doresc succes celor ce o vor duce la bun sfârşit”, a scris Patzaichin pe Facebook.

Alianţa USR-PLUS a propus vineri un proces transparent şi consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), responsabilitate care a revenit Alianţei după negocierile cu partenerii de coaliţie. 

Pentru începerea procesului de recrutare, cei doi co-preşedinţi ai Alianţei i-au adresat o invitaţie lui Ivan Patzaichin să formeze un grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării din care să facă parte asociaţii şi actori relevanţi şi cu interese diverse. Acest grup consultativ va avea rolul de a stabili mandatul viitorului guvernator, profilul ideal şi elementele de competenţă necesare pentru a demara proiecte în sprijinul comunităţii, arată un comunicat de presă al USR-PLUS. 

USR-PLUS consideră că viitorul guvernator al Deltei Dunării şi echipa sa trebuie să regândească rolul ARBDD prin armonizarea obiectivelor economice, de mediu şi patrimoniul natural şi cultural şi cu sprijinul şi implicarea în decizii a comunităţii locale şi asociaţiilor civice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite