Lăzăroiu: Am aflat din medii intelectuale că Marga a colaborat cu Securitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a povestit, marţi seara, la B1 TV, de unde a aflat că fostul ministru de Externe Andrei Marga a colaborat cu Securitatea, precizând că informaţia i-a parvenit din medii intelectuale.

„Pe 2 mai nu eram consilier prezidenţial, de un an de zile. Dar se discuta despre componenţa guvernului. Am spus ce am auzit, pentru că era numit ministru, atlfel nu mă interesa foarte mult povestea, dar erau informaţii din surse care îl ştiau bine pe domnul Marga. Dar să ajungi ministru, când ai o asemenea suspiciune, nu e deloc compatibil. Am aflat din medii intelectuale, se ştia despre asta", a afirmat consilierul prezidenţial.

La începutul lunii mai, Sebastian Lăzăroiu a scris pe Facebook că a auzit că Marga ar fi avut, în perioada comunistă, "un prieten imaginar (...), un alter ego, Andrei Mureşan".

În urma acestei sesizări, CNSAS a început verificările în cazul fostului ministru de Externe. De asemenea, la acel moment premierul Victor Ponta a promis că îl va demite pe Marga dacă se va dovedi că acesta a colaborat cu Securitatea.

"Domnul Lăzăroiu fabulează, şi în acest caz este vorba de o fabulaţie. Se poate verifica dosarul meu, a fost verificat de n ori, nu vă ascund, se poate verifica încă o dată, nu am nicio teamă. Nu m-a chemat nimeni să cooperez cu Securitatea, nu am cooperat, nu am semnat nimic, am conştiinţa absolut curată", se apăra Marga în luna mai.

La începutul lunii august, în urma unei remanieri guvernamentale, Andrei Marga a fost exclus din Cabinetul Ponta, fără să se ofere un motiv anume. De altfel, nici Marga n-a ştiut care a fost motivul care a stat la baza demiterii sale.

Fostul ministru de Externe are dosar de informator la CNSAS, dezvăluia publicaţia noastră zilele trecute. El a colaborat cu Securitatea începând din anii ’70, când era bursier în RFG.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite