Ivan: Klaus Iohannis, un pericol pentru PSD? Nicidecum!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat, miercuri, la RFI că o eventuală candidatură a lui Klaus Iohannis la prezindeţiale nu încurcă planurile PSD.

„Nicidecum! Este evident că dreapta va avea un candidat. Nu ştim dacă va fi Klaus Iohannis sau alt lider de dreapta. Noi plecăm cu prima şansă. Pe 6 septembrie am anunţat că vom avea Congres. Până atunci vom încheia şi noi toate evaluările şi vom stabili cine va fi candidatul nostru în această bătălie. Oricare din lista scurtă pe care o avem va fi candidatul nostru pleacă cu prima şansă“, a spus Ivan.

Social-democratul a mai precizat că  deşi candidatul PSD va avea, din start, prima şansă, acest lucru nu înseamnă că bătălia pentru Cotroceni este câştigată. „Nici înainte de acest proiect de coalizare a dreptei nu era sigură victoria, pentru că în turul doi al alegerilor prezidenţiale contează foarte mult candidatul, contează cum reuşeşte candidatul să ia dincolo de voturile formaţiunii politice pe care o reprezintă sau alianţei politice pe care o reprezintă şi alte voturi din dreapta şi alte voturi din zona nehotărâţilor“, a mai afirmat Ivan. 

Întrebat de ce PSD întârzie să anunţe candidatul la preşedinţie, Ivan a răspuns că nu există nicio presiune în acest sens. 

„Ar fi o greşeală strategică sau tactică. Nu ştim în acest moment cu cine intrăm în competiţie, aşteptăm să se liniştească lucrurile, să vedem care este adversarul posibilului nostru candidat şi atunci vedem care din cei trei-patru pe care-i avem în vedere va intra în competiţie cu acesta. În acest moment, PSD-ul stă foarte bine şi în teritoriu ca structură şi în preferinţele electoratului. E mult mai important pentru noi să meargă bine guvernarea şi să reuşim să arătăm românilor că ne ţinem de cuvânt, urmând să stabilim şi candidatul în septembrie“, a mai explicat purtătorul de cuvânt al PSD.

Citeşte şi:

INTERVIU Klaus Iohannis, preşedinte interimar al PNL: E inadmisibil ca un parlamentar să nu fie anchetat

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite