Iohannis, întrebat în ce calitate a participat Dan Voiculescu la şedinţa USL: „Habar n-am!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Sibiului, Klaus Iohannis FOTO Mediafax
Primarul Sibiului, Klaus Iohannis FOTO Mediafax

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a susţinut luni, după şedinţa USL în care s-a discutat nominalizarea sa  pentru funcţiile de vicepremier, respectiv de ministru al Afacerilor Interne, că nu cunoaşte motivul prezenţei lui Dan Voiculescu la întrunirea liderilor coaliţiei.

Întrebat în ce calitate a participat Dan Voiculescu la întâlnire, Iohannis a răspuns: „Habar n-am !“ şi a adăugat că discuţia a fost una „aprofundată“, „ o reverificare a poziţiei fiecărui partid în această chestiune“.

„PNL a decis să fiu vicepremier, ceea ce voi fi. În acelaşi context, fiindcă am spus că voi fi, am observat că există o preocupare importantă pentru ce voi fi eu în continuare, dacă voi fi ministru sau primar sau şi una, şi alta. Vreau să clarific că acest lucru este treaba mea şi nu am neapărat nevoie de sfaturi, decât dacă le cer“, a mai spus Iohannis, cu referire la situaţia de incompatibilitate asupra căreia a fost prevenit de către Agenţia Naţională de Integritate.

Primarul Sibiului, liberalul Klaus Iohannis, a fost propus vineri, de către PNL, pentru a prelua portofoliul Internelor, în urma demisiei lui Radu Stroe. În acelaşi timp, Iohannis a fost nominalizat şi pentru funcţia de vicepremier, care i-a aparţinut fostului ministru de Finanţe Daniel Chiţoiu.

Citeşte şi:

Şedinţa USL a eşuat. Iohannis nu a fost acceptat ca vicepremier. Mâine, o nouă rundă de negocieri

Liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, s-au întâlnit astăzi pentru a decide în privinţa desemnării lui Klaus Iohannis în funcţia de vicepremier. Premierul Victor Ponta a anunţat că, în cursul zilei de luni, va înainta preşedintelui Traian Băsescu propunerea pentru funcţia de ministru de Interne, în persoana lui Klaus Iohannis.

Mărirea lui Iohannis are doi duşmani: legea şi partenerii din PSD

Klaus Iohannis trebuie să îndeplinească două cerinţe obligatorii pentru a ajunge vicepremier: să demisioneze din funcţia de primar al Sibiului şi să-i convingă pe partenerii din PSD să-i transfere din atribuţiile lui Gabriel Oprea

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite