Fostul ambasador Mihnea Constantinescu a murit la vârsta de 57 de ani. Ce funcţii a deţinut în Guvernele Stolojan, Văcăroiu, Năstase şi Tăriceanu

Fostul ambasador Mihnea Constantinescu a murit la vârsta de 57 de ani. Ce funcţii a deţinut în Guvernele Stolojan, Văcăroiu, Năstase şi Tăriceanu

Foto MEDIAFAX

Fostul ambasador Mihnea Constantinescu a încetat din viaţă sâmbătă noapte, la vârsta de 57 de ani. Fostul diplomat a fost şef de cabinet al prim-miniştrilor Adrian Năstase şi Călin Popescu Tăriceanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Unul din cei mai respectaţi diplomaţi ai Romaniei, ambasadorul Mihnea Constantinescu a murit azi noapte, la vârsta de 56 de ani, la un spital din Nisa“, a anunţat jurnalistul Radu Tudor pe blogul personal.
 
Născut în 1961, Mihnea Constantinescu era ambasador cu însărcinări speciale, reprezentant special al Guvernului României pe probleme de securitate energetică.
 
Mihnea Constantinescu a fost asistent personal al premierului Petre Roman, director de cabinet al premierului Theodor Stolojan (1991-1992), purtător de cuvant al Guvernului (1991-1992), director de cabinet al premierului Nicolae Văcaroiu şi ministru de stat pentru reforma economica în acelasi Guvern Văcaroiu. A fost apoi director de cabinet si consilier al ministrului de Externe Mircea Geoană (1996-1998), după ce Văcaroiu l-a promovat în diplomatie, potrivit Ziarului Financiar.
 
De asemenea, Mihnea Constantinescu a fost director de cabinet al premierului Adrian Năstase (2004), apoi director de cabinet al premierului Călin Popescu-Tăriceanu (2005-2008). 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: