Firea: În ce ţară sunt scoşi bolnavii operaţi din spital cu perfuzii, noaptea, în frig? Au trecut 15 ore şi nicio demisie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax / Alexandru Dobre
FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

Fostul primar general al Capitalei Gabriela Firea a afirmat că la 15 ore după ce s-a întâmplat transferul la alte unităţi medicale a pacienţilor de la Spitalul Foişor nu a fost anunţată nicio demisie.

„În ce ţară din lume sunt scoşi bolnavii operaţi din spital cu perfuzii, noaptea, în frig, în pijamale, trimişi cu maşina familiei acasă sau plimbaţi la alte spitale? Au trecut 15 ore şi nicio demisie! Dictatură!”, a scris Gabriela Firea sâmbătă pe Facebook. 

Până în prezent, vicepreşedintele PNL Ben Oni Ardelean a anunţat, sâmbătă, că va solicita premierului Florin Cîţu, în şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului, demiterea de urgenţă a ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu. „Tot circul, bâlbâiala şi bătaia de joc la adresa pacienţilor de la Spitalul Foişor a umplut paharul. Pacienţii cu diferite boli nu mai pot fi ignoraţi şi daţi la o parte în detrimentul pacienţilor infectaţi cu COVID”, a scris liberalul pe Facebook. 

De asemenea, filiala USR-PLUS Bucureşti a transmis că modul în care a fost gestionat transferul pacienţilor de la Spitalul Foişor este inacceptabil, iar managerul spitalului a blocat formalităţile pentru transformarea Spitalului Foişor într-unul suport COVID-19 şi prin asta a întârziat nepermis de mult transferul pacienţilor. Directorul ASSMB şi managerul Spitalului Foişor trebuie demişi, mai susţin reprezentanţii Alianţei şi solicită primarului general Nicuşor Dan să facă acest lucru.

Conducerea Spitalului Foişor s-a adresat pe 2 aprilie Ministerului Sănătăţii şi a explicat motivele pentru care unitatea sanitară nu poate primi pacienţi COVID.

În adresa respectivă, preciza că nu îndeplineşte condiţiile prevăzute în Ordinul care include lista spitalelor şi unităţilor de dializă COVID-19, condiţii care includ acces permanent la laborator şi la o platformă diagnostică cu radiologie convenţională, capabilitate de implementare de paturi destinate terapiei acute (DTA) şi linie de gardă în una dintre specialităţile boli infecţioase sau pneumologie sau colaborare permanentă între una din specialităţile boli infecţioase/pneumologie, având linia de gardă asigurată în spital prin una dintre specialităţile conexe (medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, hematologie, oncologie medicală, pediatrie pentru secţiile cu paturi de copii).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite